Huawei анонсира P10 и P10 Plus

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 26 фев. 2017

Huawei Consumer Business Group представи своите нови флагмански модели HUAWEI P10 and HUAWEI P10 Plus. Дългоочакваните нови попълнения към P серията на компанията са комбинация от красив и обновен дизайн, и най-модерните софтуерни иновации.

Смартфоните пристигат с ярки цветове, както и с нови предна и задна камера Leica с авангардни портретни характеристики, за да направят всеки кадър кавър снимка.        
В допълнение на HUAWEI P10 and HUAWEI P10 Plus, производителят представи своето второ поколение смарт часовници, HUAWEI WATCH 2 и Porsche Design HUAWEI Smartwatch. Новите умни 4G устройства комбинират иновативна технология с автентична изработка и стилен лек дизайн.
 
“Културата и технологиите продължават да имат роля във всеки аспект на нашия свят и искаме да предоставим нови продукти и преживявания, които подобряват безспорно живота ни”, заяви Ричард Ю, изпълнителен директор, Huawei Consumer Business Group. “Нашите  впечатляващи нови HUAWEI P10 и P10 HUAWEI Plus пресъздават изключителните възможности за заснемане на Leica и иновативния дизайн и хардуерни иновации, които носят на потребителите едно силно изживяване“.
   
Новата P серия устройства демонстрират ангажираността на китайския технологичен гигант да поставя нови стандарти в представянето на мобилните устройства, както и да вдъхновява индивидуалното творческото изразяване. Ключовите характеристики на устройствата включват:

•    Двойна камера Leica 2.0 за HUAWEI P10 и Leica Dual-Camera 2.0 Pro Edition за HUAWEI P10 Plus, отличаващи се с артистични портретни снимки с прецизна 3D технология за разпознаване на лица. Динамично осветяване за подобрение на портретите, естествен „буке“ ефект и HUAWEI хибриден зуум, както и първата в света предна камера от Leica с нов, по-ярък сензор и по-голям отвор за забележителни селфи портрети.
•    Модерни цветове и дизайн, включващи първата в индустрията технология за изрязване с диамант, както и цветови варианти на устройствата, разработени в партньорство с Pantone.
•    Kirin 960 процесор, HUAWEI Ultra Memory и новият EMUI 5.1 с 4×4 MIMO антенна система и 2×2 Wi-Fi MIMO антенна система за несравнимо представяне на устройствата.
Артистично фотографско студио във вашите ръце

Въвеждането на новата Leica Dual-Camera 2.0 в HUAWEI P10 и Leica Dual-Camera 2.0 Pro Edition в P10 HUAWEI Plus с акцент върху двойната основна камера, както и предната камера Leica, означава, че потребителите могат да изследват и опознаят света на мобилната портретна фотография.

С 20-мегапикселов монохромен сензор и 12-мегапикселов RGB сензор, подобрени сливащи алгоритми, новата P серия устройства пристига с изключителни технически и артистични фотографски характеристики.

Портретните характеристики на устройствата включват прецизна 3D технология за разпознаване на лица, която използва 190 детайлни пресечни точки за идентификация, за по-бързо и по-точно разпознаване на чертите. Лицевото разпознаване е основата на Huawei за динамичното осветяване и подобрение на портрети. След мащабно изследване е създаден алгоритъм на изображенията, за да се прилагат подобни на стидийните осветления и разкрасяващи ефекти за сияйни портрети.

Използвайки нов алгоритъм за дълбочина на рязкост, натуралният „буке“ ефект създава по-ясни, изчистени и ярки цветове, докато фонът на изображенията остава елегантно замъглен. Ефектът „буке“ е наличен и за цветни и монохромни изображения и може да бъде с променящ се фокус след заснемането на снимка.
Предната Leica камера включва нов F/1.9 отвор и един изцяло нов сензор, който улавя повече светлина. Портретните функции са достъпни и с предната 8-мегапикселова камера за изключителни селфи сними. HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus автоматично разпознават дали даден потребител прави селфи на себе си или селфи с много хора едновременно. Ако устройството разчете адаптивно селфи с много хора, то превключва на режим „панорамно селфи”.

HUAWEI P10 Plus се отличава с Leica Dual-Camera 2.0 Pro Edition. Това включва нови Leica SUMMILUX-H обективи с по-голяма F/1.8 бленда и по-висока оптична способност. Тези разнообразни обективи улавят остри близки планове, бързи действия и повече светлина в условия на ниска осветеност.

В съвместна разработка с GoPro, HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus включват т.нар. „Highlights“. Това е инструмент за мобилно редактиране, който създава динамично видео от снимки и клипове на потребители, пълни с музикални парчета. Тези „акценти“ могат да бъдат споделяни с приятели и семейството, само с няколко прости кликвания.

Емблематичен дизайн на P серията

С водещо в индустрията майсторство, HUAWEI P10 е красиво разработено творение, както отвътре, така и отвън. Екипът дизайнери на компанията интегрира в него първата технология за изрязване с диамант и постигане на релефна текстура, като допълнение към неговата фина матова и гланцирана повърхност.
HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus са налични в широка гама от уникални цветове, като резултат от първото по рода си партньорство с авторитетния институт по цветове – Pantone Color Institute. Комбинирайки дизайнерската експертиза на Huawei с иновациите в цветовото мислене на Pantone, бяха разработени две нови цветови гами на устройството, които отразяват характерите на съвременния потребител и създават нови тенденции в цветовете на мобилния пазар. Dazzling Blue (Заслепяващо синьо) и цветът на 2017 година на Pantone, Greenery („Зеленина“), бяха проектирани от Pantone Color Institute и оптимизирани от Huawei, за да създадат красива завършеност със сияен ефект.

новативната технология за изрязване с диамант ще бъде в наличност в моделите с Dazzling Blue (Заслепяващо син) и Dazzling Gold (златист) цвят. Устройствата в цвят Greenery („Зеленина“), Rose Gold (розово златист), Mystic Silver (мистично сребрист), Graphite Black (черен графит) и Prestige Gold (престижно златист) ще бъдат с фин мат, а Ceramic White (керамично бяло)  с гланц.

ледвайки вече утвърдения иноватовен дизайн на серията P, HUAWEI P10 е елегантен и тънък 6,98 мм. смартфон. В сравнение с конкурентните устройства с издадени камери, отличителният прозорец на камерата на серията P е напълно изравнен със задната част на устройството. И двата 5,1-инчови и 5.5-инчови модели имат стъклен дисплей Corning Gorilla 5, тесни и рамкирани ръбове, а HUAWEI P10 Plus има 2K дисплей за по-голяма детайлност на изображението.

ато допълнение към металния завършек за минималистичен, изчистен дизайн, сензорът за пръстови отпечатъци на HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus е вече отпред на телефона и скрит под стъклото. Той замества навигационната лента, правейки екрана да изглежда по-голям, а смарт тъч бутоните  по-бързи и по-ергономични.

Изключителни подобрения в представянето на устройството за ефикасност и свързаност

UAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus поставят ефикасността на смартфона и персонализацията стъпка напред, благодарение на мощния процесор Kirin 960 и най-новия EMUI 5.1. Kirin 960 е най-новият SoC чипсет с висока производителност на Huawei. Централният процесор осигурява най-добрата многоядрена производителност сред всички SoC чипсети, а графичният процесор е със 180% подобрение в изпълнението и 40 % по-висока енергийна ефективност.

Надграждайки върху успеха на EMUI 5.0, EMUI 5.1 отива още една стъпка напред с подобрения за потребителите, оптимизация на поверителността и няколко нови характеристики. Алгоритъм за машинно учене научава поведението на потребителите и предвижда използването на приложенията, за да разпределя ресурсите на устройството по интелигентен начин и да щади тези, които не се ползват активно.
В основата на алгоритъма за машинно учене е HUAWEI Ultra Memory. Първо, механизмът на този алгоритъм научава как потребителите ползват телефоните си. След това HUAWEI Ultra Memory  използва тези данни, за да предположи използването на приложенията и управлението на RAM-а, правейки го така, че приложенията и услугите използвани най-често, да се зареждат по-бързо и да се представят по-добре по време на едновременни задачи. EMUI 5.1 също осигурява незабавна реакция на устройството с по-бърз драйвър за тъч контрол, предиктивно тъч проследяване и паралелно графично рендиране, които осигуряват плавната работа на смартфона.
С голяма 3,200 и 3,750 mAh батерии, HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus поддържат HUAWEI SuperCharge технология за зареждане. Ниският волтаж и нискотемпературното бързо зареждане идват с 5-степенен защитен механизъм, който реализира волтаж в реално време, както и текущо наблюдение на температурата, за да бъде зареждането не само бързо, но и безопасно.

Kirin 960 и EMUI 5.1 позволяват още по-модерно комуникационно изживяване и изключително мрежово свързване. HUAWEI P10 Plus включва 4×4 MIMO антенна система (4 физически антени) за работа в 4.5G мрежи. Това позволява по-бързи и по-стабилни връзки, дори на места, където покритието на сигнала е по-слабо. И двата нови модела имат 2×2 Wi-Fi MIMO антенна система (две антени) за бърза Wi-Fi скорост. За  потребителите, изискващи по-бърза и по-точна навигация чрез карти и приложения, технологията HUAWEI HiGeo комбинира мултисензорно предсказуемо проследяване и офлайн достъп до данни, за да се активира GPS-а и откриване на местоположението чрез клетъчна мрежа, което улеснява навигацията почти навсякъде.

Разширяване на партньорската екосистема за вдъхновение на креативното изразяване

В допълнение на дългосрочните партньорства с Leica Camera и Pantone, Huawei работи глобално и със Saatchi Gallery. Галерията Saatchi и Leica Camera възложиха на известни фотографи да използват Huawei P10, за да покажат тяхната собствена интерпретация на света чрез двойната камера на Huawei P10. Huawei има сътрудничество и с престижния глобален център за изкуство и дизайн Central Saint Martins. Над 60 ученици ще работят по създаване на концепции за аксесоари на HUAWEI P10, които съчетават функции и тенденции отмодния и технологичен свят. 

Талантливият дизайнер в модната марка Ricostru – Rico Machit Au, също работи по създаването на ексклузивни аксесоари с марката Huawei. Сътрудничеството с Ricostru придава нова естетика към дизайна на технологията, смесвайки успеха в инженерството на Huawei с футуристичния дух на Ricostru. Иновативното майсторство и високотехнологичните материи, се пренасят в смартфон аксесоари, които са комфортни и луксозни при допир.

uawei и Vogue също обединиха глобално сили, за да възпроизведат 10 знакови кавър снимки от миналото, заснети с новия HUAWEI P10 смартфон, които са част от  изложението “Coming into Fashion: A Century of Photography at Condé Nast” в в Пекин. Възстановките са направени с камерата на HUAWEI P10 от световния моден фотограф Jumbo Tsui.
 
Наличност на българския пазар
Моделите HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus ще бъдат налични на българския пазар от 1 април 2017г. в магазините на всички мобилни оператори и големите търговски вериги за техника.

Автор: