GIGABYTE обяви Световния шампион по овърклок

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 30 сеп. 2010

Само преди броени дни в Тайпе завърши тазгодишното издание на Световното първенство по овърклокинг, което се проведе под егидата на тайванската компания GIGABYTE. Общо 15 състезатели, излъчени от 5 предварителни регионални финала, се състезаваха в най-големия форум по оувърклогинг в света. Въпреки масираното азиатско присъствие, голямата награда – титлата, 5 000 долара в брой и различни технологични благини от спонсорите – отнесе нашия северен съсед Matose. Румънецът успя да поддържа достатъчна преднина в по-голямата част от надпреварата, като в Pitfast завърши за рекордните 13.830 секунди. Така с общ резултат от 64 точки Matose стана шампион за 2010 г.

На второ място се нареди stephenyeong от Хонг Конг с 52 точки, докато почетното трето остана за speedtime.wing от Китай, който го окупира с 42 точки. Подгласникът ще си отиде с награда от 2 000 долара, а завършилият на трето място китаец – с премия от 1 000 долара.

Надпреварата продължи точно 4 часа и 50 минути, а домакин на събитието бе Hua-Shan Creative Park в тайванската столица. В нея участваха представители на Европа, Азия, Северна и Южна Америка, които си бяха извоювали това право, след като са победили в съответните регионални финали. Организаторите изразиха задоволството си от големия интерес и високото ниво на участниците в състезанието.

Базовият комплект части, които бяха дадени на всеки екип включваха огромно количество бутилки с течен азот и следните компоненти:

    *  Intel Core i7-980X Processor Extreme Editions (3.33GHz)
    * GIGABYTE GA-X58A-UD7
    * ADATA XPG Plus Series DDR3-1866+ v2.0 6GB tri-channel kit
    * Seagate Momentus XT 500GB
    * GIGABYTE ODIN Pro 1200W PSU

“Тук поставяме своеобразен рекорд като сме домакини на най-големия турнир по овърклокинг. Като водеща компания в областта на компютърните технологии, наша задача е да даваме възможност на най-големите ентусиасти да извличат максимума от предлаганата техника”, заяви Денди Йе, президент на GIGABYTE TECHNOLOGY CO. в приветственото си слово.

Освен самото състезание, гостите видяха още демонстрации на живо на най-новите предложения на GIGABYTE като т.нар. “комбинация 333” – SATA 3, USB 3.0 и 3x USB power, както и повече подробности за технологията Ultra Durablе 3. Сред предизвикалите най-голям интерес компоненти бе най-новото дъно на компанията X58A-UD9.

Верни на идеята, че най-добрите резултати от овърклокинг се постигат със съответната качествена и гъвкава техника, организаторите показаха и предложения на Intel, ATI, ADATA, Seagate и ENVISION, които бяха сред спонсорите на събитието и осигуряваха консумативите за него.

Автор: Филип Станиславов