D-Link DCS-5222L управляема подвижна IP камера с Cloud услуга

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Искате да знаете какво точно се случва във вашия дом с 340-градусово покритие и HD картина? 24 часа на ден, седем дни в седмицата? Тогава IP камерата DCS-5222L на D-Link, предназначена за затворени пространства, е точно това, от което се нуждаете.

Продуктът е снабден със Megapixel 1/4″ CMOS сензор, 128 мегабайта SDRAM, 16 MB флаш памет (и слот за MicroSD карти) и снима в резолюции 1280×800, 640 x 400, 320 x 192 и 160 x 96 с до 30 кадъра в секунда. Вграденото и инфрачервено светодиодно осветление й позволява да работи в слабоосветени помещения и дори в пълна тъмнина. За да сведе фалшивите аларми до минимум пък, PIR сензорът разпознава движения, които предизвикват температурни промени в инфрачервения спектър.

Това, което прави DCS-5222L толкова специална обаче, е интеграцията й с облачния портал mydlink. Да речем, че сте на почивка, на стотици километри от своя дом. Хващате телефона си, активирате съответното приложение и веднага получавате стрийм в реално време на това, което се случва у вас през „очите” на камерата. Имате възможност дори да я контролирате, ако искате да й зададете специфична команда например да се завърти към вратата или прозореца за да огледате по-добре какво се случва. Разбира се, DCS-5222L е достъпна и през вашия лаптоп, iPad таблет или което и да е Android устройство.

Нещо повече – в режим на охрана, когато бъде открит даден нарушител, камерата веднага ще ви изпрати уведомление по имейл и кадри от събитието. По този начин ще сте наясно абсолютно винаги какво се случва в дома или офиса ви.

Благодарение на своята моторизирана система за въртене и наклон, DCS-5222L следи за движение от различни ъгли и се ориентира светкавично, когато трябва да фокусира върху даден обект. Съшо така възможността за патрулиране (задаване на няколко различни точки в пространството които камерата проверява на определен интервал) е друга полезна функция.  Реално това е една самостоятелна система, разполагаща със свой собствен процесор, уеб сървър, включително и 4x дигитално приближение, която предоставя видео в H.264, MPEG-4 и JPEG компресия.

За да спести дисково пространство, кадрите, които улавя, могат да бъдат запaметени на хард диск в различен формат и качество. Може да я настроите дори да стартира запис само тогава, когато улови движение, или в конкретен час. За целта или при липса на интернет свързаност може да се ползва вградения micro SD слот и подходяща по размер карта. Записаното на нея видео можете да прегледате от телефона си отново през mydlink портала.   

С помощта на софтуера D-ViewCam пък имате възможност да управлявате 32 камери от този тип наведнъж в един монолитен дисплей. А когато се нуждаете от малко лично пространство, винаги може да активирате режима Privacy. Камерата ще ви обърне гръб и няма да ви снима. Да не пропуснем да отбележим че за целта има и удобно IR дистанционно управление.

С други думи – DCS-5222L ви предоставя цялостното решение, от което се нуждаете, за да държите своя дом или офис винаги под око и да сте спокойни, че всичко е наред, където и да се намирате.

Автор: Петър Йорданов