D.I.C.E. Summit 2012 – 8-10.02.2012 г.

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Новата година вече дойде, но гейм индустрията все още не се е разсънила напълно от своя зимен сън. Вероятно затова първото по-значително събитие в геймърския календар е D.I.C.E. Summit 2012, насрочена за самото начало на следващия месец.

Не мислете обаче, че това е изложение, посветено на авторите на Battlefield 3. Шведското студио все още не се е преборило за самостоятелно събитие. Вместо това D.I.C.E. Summit 2012 е съкращение за Design, Innovate, Communicate and Entertain – голяма професионална среща, която ще се проведе в Лас Вегас, Невада.

Изложението ще представи поредица от семинари, в които известни имена от гейм индустрията ще говорят за своята работа, за минали и предстоящи проекти и за бизнес аспектите на това как се правят игри.

Към момента сред личностите, потвърдили участие на Design, Innovate, Communicate and Entertain са шефът на Activision Publishing Ерик Хиршберг, създателят на God of War Дейвид Джафи, лицето зад Dead or Alive и Ninja Gaiden Томонубо Итагаки и Тим Суийни от Epic Games.

Автор: