CD Project Red показаха нов геймплей от Cyberpunk 2077

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

CD Project Red пуснаха първото видео от нова поредица Night City Wire, в която обещават да ни дават регулярни ъпдейти за работата по (наскоро отложената за пореден път) Cyberpunk 2077. В това издание можем да видим непоказван до момента геймплей, както и съобщението, че по играта се разработва аниме, което ще излезе през 2022 г. по Netflix.

В първата порция геймплей ни се показва прологът на играта, в който персонажън, с който играем се замесва в кражбата на био-чип. После виждаме и така наречената Badlands зона, която се намира извън Night City, както и киборга Adam Smasher, който може да е познат на феновете на настолното RPG.

Друг трейлър показва геймплей на „braindance" – механика, с която можем да влизаме в спомените на други хора и да анализираме моменти от миналото. Тази секция е доста по-бавна и не е изпълнена с екшън, вероятно напълно умишлено – авторите искат да ни покажат, че това е RPG, а не непрекъснат адреналинов екшън тип Call of Duty.

Заедно с новия геймплей научаваме също, че се работи по аниме адаптация на Cyberpunk вселената, наречена Cyberpunk: Edgerunners. Тя трябва да се появи в Netflix през 2022 г. Самият Cyberpunk 2077 пък трябва да излезе на 19 ноември за Xbox One, PlayStation 4 и PC. Притежателите на Xbox Series X и PlayStation 5 ще могат да играят играта веднага, щом се сдобият с новите си конзоли.