Bulgarian Football League за FIFA 09 v1.2

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 15 мар. 2009

За малко си бях помислил, че българското футболно първенство ще започне да става все по-качествено и по-популярно. Казвам “за малко”, защото миналата година всичките ни клубни отбори се представиха потресаващо на евротурнирите и поради това и следващата година, във виртуалните футболни симулации няма да има и следа от родни тимове. Разбира се, няма повод за тревога, защото момчетата от BFL за поредна година не са играли FIFA, а са се трудили върху пач, който добавя към играта българските отбори от А група.

За разлика от други издания на пача, този път авторите са преценили, че е по-добре да включат

само отбори от А група

Така всички привърженици на Волов и Първа Атомна ще трябва да се примирят, че единственият начин да играят с любимите си тимове, е като си ги създадат сами в редактора към FIFA. Ако обаче сте привърженик на някой от отборите, включени в пача (ЦСКА, „Левски“, „Литекс“, „Локо Сф“, „Локо Пд“, „Локо Мз“, „Славия“, „Сливен“, „Черно море“, „Спартак Вн“, „Черноморец“, „Миньор Пк“, „Пирин“, „Беласица“, „Вихрен“, „Ботев Пд“), тогава при всички положения ще останете доволни.

Хората от екипа на BFL са се опитали да пресъздадат усещането за български футбол, но ако трябва да сме съвсем честни, резултатът не е изцяло правдоподобен. Въпреки че началните надписи на всеки мач са на български, агитките не пеят достатъчно шумно, а и футболистите не приличат изцяло на себе си. Лицата на някои напомнят на оригиналите, но това не се отнася за по-голяма част от играчите. Ако говорим за качеството на пача, трябва да отбележа, че за да успеете да играете на FIFA след инсталация на продукта на BFL, трябва да инсталирате поне 3 мини файла – пач 1.0, пач 1.1 и пач 1.2. За щастие, тази година целият този пакет е малко повече от 100 мегабайта, което прави свалянето много по-бързо и лесно. Въпреки всичко опитът на екипа да пусне кръпката по-рано приключи по този неприятен начин –

трябва да имате поне версия 1.2

Въпреки това играта все още има нужда от леки поправки, като най-сериозната според мен, е че след инсталация на кръпката противниковите отбори спонтанно спират да правят непринудителни смени. Липсата на повече песни, знамена, фенове и детайли за повечето отбори си е сериозен минус, но въпреки това създателите на BFL заслужават поздравления.

Менютата и цялото усещане в интерфейса на FIFA 09 също са минали през ръцете на пластичните хирурзи от екипа. Сега играта е по-свежа и промяната вдъхва нов живот иначе на тъмните менюта. Радост за мен бе да се уверя, че момчетата от BFL не са сменили саундтрака и интрото. И без това всеки уважаващ себе си играч изключва музиката след първата седмица и веднага инсталира No-Intro patch. В това отношение размерът на BFL FIFA09 е основният компонент, който получава отлична оценка. Сега, след версия 1.2, пачът заема малко повече от 100 мегбайта. За сравнение миналата година, размера му беше над 300 мегабайта.

В заключение мога да кажа, че

бих препоръчал BFL на всеки фен

на виртуалния футбол и българското първенство в частност. Чувствам се задължен да ви предупредя, че след инсталация ще загубите всички запазени игри. Добрата новина обаче е, че тази година BFL са добавили възможност за безболезнено отстраняване на пача и само с няколко клика на мишката можете да си върнете старата, добре позната FIFA09.

Автор: Орлин Широв