Blu-ray плейър: Samsung BD-D6700

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 30 апр. 2011

Цената на Blu-ray плейърите падна доста през последните няколко години. Затова основният въпрос, на който потенциалните купувачи на Samsung BD-D6700 биха искали да получат отговор е, защо им е притрябвало да плащат цели 299 долара за настоящия продукт?

Отговорът идва на мига – двоен HDMI изход, който ще ви бъде полезен, в случай че не разполагате с 3D-съвместим приемник и бихте искали да се наслаждавате на истинско Dolby Digital True HD или DTS Master саундтрак. Ако обаче не сте твърде претенциозни в звуково отношение, винаги може да използвате оптичния дигитален аудио жак, вместо втория HDMI и на практика ще получите (почти) същото звуково качество благодарение на 7.1-канална съраунд звукова система.

Общо взето BD-D6700 предлага доста опции, които биха се понравили на купувачите – вграден Wi-Fi модул, множество приложения за гледане на поточно видео, както и всевъзможни средства за управление посредством смартфон.

Blu-ray плейърът на Samsung изпъква и със специфичния си сребрист дизайн, което честно казано е добре дошло на фона на принципно черните продукти от този тип. Под входа за диска откриваме LCD дисплей, който е снабден със сензорни бутони. Това прави дизайнът още по-изчистен и елегантен, макар и хардуерните бутони да са значително по-прецизни.

Дистанционното, включено към продукта е доста добро. Както вече стана ясно обаче BD-D6700 може да бъде контролиран и посредством смартфон. Съществуват приложения както за собствениците на iPhone, така и за Android-базирани апарати. Чрез тях може да въвеждате бързо и лесно различни текстове – а това ще ви се налага често, когато търсите нещо конкретно или ако искате да регистрирате всички медийни акаунти за поточно видео.

Интерфейсът на плейъра е интуитивен и изчистен. Откриваме четири иконки: My devices, My content, Internet и Settings. Някои категории обаче се припокриват. Ако включите USB флашка към плейъра, нейното съдържание може да бъде отворено или през My content, или през My Devices. Абсолютно същото важи и за съдържанието, съхранявано на мрежови компютър.
Ако стартирате Internet пък, ще се озовете директно в интерфейса Smart Hub на Samsung. Тук ще откриете всички медийни услуги за поточно видео, включително Netflix и Pandora, допълнени от множество опции, които би трябвало да ви улеснят в навигирането из дигиталното съдържание.
Моделът BD-D6700 разполага и с възможност за конвертиране на съдържание във Full HD и 3D формат. Той може да осъществява безжична връзка със съвместими устройства благодарение на Smart Blu-ray технологията, залегнала в приложенията на Samsung. Не на последно място, продуктът разполага и с 1 гигабайт вградена памет, която е необходима, в случай че решите да използвате BD-Live опциите.

Въобще – BD-D6700 е висококачествен продукт с плеяда от опции и възможности, които до известна степен определят и неговата цена. Ако нямате намерение да използвате двойния HDMI изход обаче, може спокойно да се сдобиете с PS3 Slim срещу няколко долара отгоре. Ако все още не сте го направили, разбира се…

Автор: Петър Йорданов