Battlefield 4 – какво знаем

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 26 мар. 2013

Дебютът на Battlefield бе придружен от доста солидна геймплей сесия от сингъл кампанията на шутъра, но освен че самият клип си заслужава да се види, от него могат да се направят някои изводи за това какво да очакваме в играта.

– по-голямата част от сингъл кампанията се развива Китай, но демото – Fishing in Baku – ни пренесе в Баку, столицата на Азербайджан и пристанищен град на Каспийско море. По време на мисията екип от американските специални части, идентифицрани с кодовото наименование Tombstone, търсят разузнавателна информация и след това се опитват да се изтеглят от града, докато руснаците ти преследват.

– главната задача на Tombstone в играта е да обезопаси група ВИП лица в Шанхай. Съединените щати, Русия и Китай са в доста обтегнати отношения, а нашите герои попадат по средата на един триъгълник, в който напрежението се покачва непрекъснато. Кризата в крайна сметка прераства в глобален конфликт.

– DICE осъзнава добре, че повечето геймъри нехаеха за героите в Battlefield 3, затова създаването на нови и по-симпатични персонажи е приоритет. Въпреки че се развива на фона на глобална геополитическа конфронтация, историята е за междучовешки отношения.

– геймърите приемат ролята на войник на име Рекър. Останалите бойци в отряда са Дън, Айриш, Пак и Ругър. Един от войниците изглежда и звучи като актьора Майкъл К. Уилямс, който е известен с ролята си като Омар Литъл в ТВ сериала The Wire.

– краят на демото показа жена от китайски произход във военна униформа униформа, но въпреки спекулациите DICE набързо заяви, че няма да можем да контролираме жени войници в играта.

– от демото личи още, че някои от мултиплейър елементите като различните статистики и класации на най-добрите играчи ще бъдат включени и в кампанията.

– в играта няма да имате пълен контрол над останалите войници, но ще може да им издавате заповеди като това да обстрелват дадена точка, докато вие заобиколите врага отстрани.

– в Battlefield 4 няма да има ко-оп режим, тъй като в Battlefield 3 той не се прие добре и DICE се отказва от него, за да се съсредоточи върху сингъл и мултиплейър компонентите.

– конзолната версия на Battlefield 4 ще включва и подобрено издание на Autolog.

– абонаментната Premium услуга се завръща и ако направите приордър ще получите експанжън пакет, подобен на Back to Karkand при Battlefield 3.

– ако демото може да се счита за показателно, разрушенията ще играят сериозна роля в Battlefield 4, независимо дали разчиствате пътя си с пушка помпа или стреляте с картечница от хеликоптер.

– околната среда и враговете ще реагират по-адекватно на действията ви. Ако се придвижвате твърде шумно през гора, това ще подплаши птиците, което пък на свой ред ще уведоми враговете ви за вашето присъствие. Околната среда ще се променя и според разрушения като например при падането на ударен хеликоптер.

– засега са показани и две превозни средства, които ще може да управлявате в играта – невъоръжен джип 4х4 и бъги с картечница.

– Battlefield 4 ползва новия енджин Frostbite 3, който включва подобрения във водните ефекти, изкуствения интелект, анимациите и динамичната околна среда.

Автор: Иво Цеков