Batman: Arkham Origins – анонсът

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 09 апр. 2013

Почитатели на Човека-прилеп и неговите появи във видео игрите – дойде официалният анонс на новата игра с Batman и тя се нарича Batman: Arkham Origins.

Това е нещото, за което вече подозирахме. Това, което обаче е изненада е, че на кормилото на играта застава студиото Warner Montreal, което е подразделение на издателя Warner Bros. Interactive. Англичаните от Rocksteady Studios очевидно няма да имат пръст в създаването на новото прилепоприключение.

Това може и да не е истинска дума, но Batman: Arkham Origins е съвсем истинска игра. С множество платформи, точна дата на излизане и мобилен спин-оф.

Да започнем по реда си. Потвърдените платформи са PC, PS3, XBOX360 и Wii U, без да се споменава нищо за PS4 и следващия XBOX, поне не засега. Датата на премиерата е фиксирана за 25 октомври тази година. А мобилният спин-оф, който се нарича Batman: Arkham Origins Blackgate ще излезе за PS Vita и Nintendo 3DS. Той пък се разработва от студиото Armature Studio, което е съставено от ветерани, направили култовата Nintendo sci-fi трилогия Metroid Prime Triology. Версията на Batman за преносими конзоли ще представлява “2.5D екшън игра с елементи на по-отворен свят”. Нейната премиерна дата е насрочена за същия ден като на Batman: Arkham Origins, а историята ще представлява “напълно отделно приключение, което се развива след събитията в Batman: Arkham Origins”.

А сега обратно към пълнокръвната Batman игра. Неин творчески директор ще бъде Ерик Холмс, който бе водещ дизайнер на оригиналната Prototype и на добре приелата се Hulk: Ultimate Destruction. Събитията в Origins се развиват много преди другите Batman игри и представят един млад и неопитен главен герой, който за пръв път се изправя срещу много суперзлодеи. Пак за пръв път в Arkham игра ще се появи и Deathstroke. Според списание Game Informer, откъдето идва по-голямата част от информацията, в нощта на Бъдни вечер осем от най-добрите убийци в света идват в Готъм с една-единствена цел – да елиминират Batman. По време на историята супергероят ще срещне за пръв път определени лица, “които са особено важни за него”. Origins ще бъде и първата игра, действието в която ще ни доведе директно в мрачните  и потайни улици на Готъм – улици, където вече нито един злодей няма да бъде в безопасност, след като сянката на Човека-прилеп ще легне над тях.

Origins ще ползва модифицирана версия на енджина Unreal и студиото WB Montreal ще се стреми “да улови визията и атмосферата на вселената на Arkham игрите”. Очевидно е, че момчетата от канадското студио са наясно с тежкото наследство, което трябва да оправдаят, защото според Game Informer те осъзнават, че са изправени пред изключителното предизвикателство да последват две от най-успешните игри на това поколение.

И така, Batman: Arkham Origins – 25 октомври за PC, PS3, XBOX360 и Wii U. Какво е вашето мнение, уважаеми читатели? Непосилна ли е задачата на Warner Bros. Montreal или малко свежа кръв в поредицата е добре дошла? Очаквате ли с интерес новата игра? А нейната портативна версия?

Автор: Иво Цеков, Владимир Тодоров