Atari обявиха новата си конзола

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Премиерата на конзолите от ново поколение на Sony и Microsoft е само след броени дни. Но по всичко изглежда, че този ноември, още един неочакван играч, ще излезе на конзолната сцена.

Atari обявиха новата си конзола Atari VCS, която ще представлява нова версия на класическата VCS конзола и ще включва 100 предварително заредени класически игри  на компанията.

За разлика от оригиналната Atari VCS конзола дебютирала през 1977, новата версия ще има под капака си напълно съвременен и впечатляващ хардуер: AMD Ryzen процесор, AMD Radeon видеокарта и 8 gb RAM памет, която ще може да бъде увеличена. От компанията ни уверяват, че конзолата им ще бъде напълно подготвена за 4K HDR гейминг.

Също така конзолата ще има HDMI, USB 3.0 и Ethernet портове, а освен това ще поддържа и Wi-fi и Bluetooth. Геймпадът също е освежен и ще може да избирате между новият и модерен Atari Controller и взаимстван от контролерите на Xbox геймпад. Оригиналният Atari Joystick, също е опция.

Най-интересната част сме я оставили за най-накрая. Новата Atari VCS се различава от другите гейм конзоли  по това, че ще поддържа тъй наречения PC Mode. Това означава, че ще имате възможност да инсталирате втора операционна система на преносим хард диск или флаш памет и ще можете да използвате конзолата като най-обикновен компютър.