Apacer Digital Мedia Player Al350

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Apacer Digital Мedia Player Al350 се закача лесно за телевизора, настройва се за около минута и получаваш опцията да метнеш от компа си видео, аудио или jpeg файлове с високо качество директно на плазмата в хола. Резолюцията му е до 1080i/720p, което е перфектно за HD Ready дисплеи. В общи линии плейърът играе ролята на свързващо звено между мултимедията, която би ползвал на PC-то си, и тази, предвидена за ТВ приемници. Да, наистина – повечето качествени LCD-та и плазми имат тази опция, а някои дори притежават вградено HDD. Цените им обаче са безжалостно високи.

Подобно на повечето подобни продукти в този пазар, Apacer Digital Мedia Player Al350 поддържа почти всички видове видео и аудио компресия и може да възпроизвежда файлове с разширение MPEG-1, MPEG-2, xvid, JPEG, MP3 и WAV. Интересна е поддръжката на субтитри и вече споменатат резолюция от 1080i/720p. Тоест плейърът може да вземе видео файл с по-малка резолюция (640х420 например) и да я “разпъне” до 1080i/720p с едва забележима разлика в качеството. Всеки, опитал се да гледа Xvid филм, рипнат на ~700 мегабайта, на дисплей над 17 инча, знае колко неносещо удоволствие може да бъде едно такова упражнение.

AL350 включва в себе си технологията Human Machine Interaction (HMI), което прави работата с него лесна и удобна. Оборудването на плейъра (който всъщност е една черна кутийка 7 на 12 сантиметра с логото на Apacer на горния си плот и дупки с конектори на задния) се настройва за секунди. Само свързвате кабелите – не е нужно да отваряте него или телевизора си. Плейърът разполага с USB изход, към който можете да добавите кард рийдър, флаш карта или преносим хард с желаната информация. След включването на ТВ-то можеш да използваш дистанционното, за да разгледаш съдържанието папка по папка на информационния носител, закачен за него, и директно да си пуснеш филма. Менютата поддържат 13 езика, уви български няма.

Автор: Георги Панайотов