AOC обяви четири дисплея с честота 165 Hz

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 26 авг. 2020

 AOC добавя четири нови извити дисплея към геймърска серия G2. Тези монитори включват 60,5 см (23,8”) моделите C24G2AE и C24G2U, както и  68,6 см (27”) моделите C27G2AE и C27G2U. Всички четири нови монитора използват Full HD VA панел с агресивна извивка 1500R, AMD FreeSync Premium поддръжка, 165 Hz честота на опресняване, 1 ms MPRT време за реакция и вградени говорители (2×2 W). “AE” са подходящи за геймъри, търсещи достъпна версия, без много екстри, с накланяща се стойка, докато “U” моделите са с настройваща се по височина стойка и USB 3.2 хъб с четири USB порта за увеличена ергономия и гъвкавост.

Сега линията е още по-всеобхватна и предлага четири нови модела с честота на опресняване от 165 Hz. Всички модели предлагат тънки рамки с деликатни червени акценти, придаващи модерен вид на този „съучастник в престъпленията“. 

Мониторите са снабдени с VA панели с висок контраст (3000:1 за 24” моделите и 4000:1 за 27”). Комбинацията от живи цветове, висока честота на опресняване и 1500R извивка осигурява изключително потапяне, което въвлича геймърите дълбоко в игралните светове. Зрителните ъгли от 178/178° гарантират, че цветовете и контраста се променят възможно най-малко при гледане отстрани. Когато се използват в конфигурации с няколко екрана, тънките рамки на мониторите и тяхната извивка осигуряват елегантна супер широка комбинация, която е перфектна за симулатори и автомобилни състезания.

144-херцовите геймърски монитори се превърнаха в нов стандарт за повечето играчи още преди няколко години. Новите модели на AOC вдигат летвата още по-високо, предлагайки 165 Hz рефреш. С Full HD резолюцията геймърите няма да имат нужда от най-скъпите графични карти, за да постигнат 165 кадъра в секунда в повечето съвременни игри. AMD FreeSync Premium поддръжката използва променлива честота на опресняване, за да се напасне към кадровата честота на GPU-то и така елиминира накъсването, насичането и всякакъв лаг, причинен от V-Sync. И четирите модела идват с MBR (Motion Blur Reduction) опция, намаляваща времето за реакция до само 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time). Благодарение на режима Low Input Lag при всички модели, потребителските действия се пренасят на екрана без забавяне или закъснение. 

24” C24G2U и 27” C27G2U идват с малко, но важни екстри, които геймърите със сигурност ще оценят. И двата модела са снабдени с настройваща се по височина стойка, която се накланя, завърта и обръща на 90 градуса, така че потребителите да могат да я адаптират към оптималната си позиция на седене за постигане на ергономична поза по време на продължителни игрови сесии. Четирите USB 3.2 порта на USB хъба позволяват лесно включване на USB периферия като клавиатура, мишка и слушалки, и предлагат високоскоростен трансфер на данни (до 20 Gbps).

Не всеки геймър, обаче, се интересува от тези допълнителни функции. Някои просто искат да имат чудесен панел, особено ако използват втора стойка като „ръката“ за два монитора AOC AD110D0. 24” C24G2AE и 27” C27G2AE са предназначени именно за тази група, която предпочита идеята за „висококачествен панел на най-добра цена“ пред всичко друго. Quick Assembly конструкцията улеснява лесното сглобяване и разглобяване на монитора, без нужда от отвертка и позволява закрепване към VESA стойка с отвори 100мм x100мм.

И четирите модела използват физически бутони в долния край на монитора, както и софтуера G-Menu за контрол на OSD настройките. OSD менюто е много подробно и предлага специфични игрови функции: шест геймърски шаблона с настройки (три от които могат да бъдат персонализирани от потребителя), Dial Point (визуален курсор за по-лесно прицелване), Game Color (за настройка на насищането и по-добри детайли на картината) и други. В допълнение, мониторите са Flicker-Free и имат Low Blue режим за комфортно зрително преживяване и намаляване на напрежението в очите.

AOC C24G2AE, C27G2AE, C24G2U и C27G2U ще бъдат налични през септември 2020 г. на цени съответно 389, 529, 429 и 569 лв. с ДДС.

 

 

 

 

Автор: