All-in-one система: Medion Touch X9613

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

All-in-one система с гигантски 24-инчов чувствителен на допир екран, която може да използвате за HD TV (с дистанционно!), за видео разговори с вградената в нея видео камера и микрофон, за плейър на Blue-Ray и DVD дискове, за FM или интернет радио, за гигантска фото рамка или просто за 64-битов компютър, на който да играете на игри. Какво му трябва повече на човек?

Touch X9613 на Medion е компактен продукт, снабден с 2.0GHz Core 2 Quad Q9000 процесор, 4 GB DDR3 оперативна памет, 1 TB хард диск и видео карта GeForce GT 240M. И всичко това е побрано в скромните размери от 591 x 84 x 479 мм и 12 кг.

Операционната система, на която това чудовище върви, е Microsoft Windows 7 Home Premium, като на стандартния за OS бенчмарк регистрира общ резултат от 5.9 точки. Процесорът и паметта генерираха 7.0, а Aero и гейминг графиката – 6.4.

Може би най-впечатляващата характеристика на Touch X9613 обаче е неговият чувствителен на допир екран (резолюция 1920 x 1080 пиксела), което означава, че ще може да работите с продукта и без помощта на безжична клавиатура или вградения тъчпад. Същевременно – ще имате възможност да се възползвате и от Microsoft Surface Touch Pack за Windows 7 и да работите с някои наистина готини приложения като Surface Globe, с което ще разглеждате целия свят единствено и само с помощта на няколко небрежни жеста.

Какво още? Откриваме портове като DVB-T и DVB-S (за телевизия), HDMI, Scart и VGA гнезда, слот за ExpressCard, S/PDIF (за саунд) и eSATA за външни дискове. Безжичните и мрежовите интерфейси пък са WLAN (802.11b/g/n), Gigabit LAN и Bluetooth 2.1. Разполага и с малък допълнителен тъч екран, подходящ за работа с Windows Sideshow, както и с три USB порта.

Всичко това обаче си има и своята цена. А тя, както може би предполагате, е достатъчно солена – 1800 евро. За тези пари може да си купите телевизор, лаптоп, конзола и дори Blue-ray плейър. Разбира се – те обаче на дали ще имат футуристичната визия или пък качествения сензорен екран на Touch X9613.

Автор: Петър Йорданов