Good Shepherd Entertainment и Dark Horse Comics обявха ,,Hellboy Web of Wyrd” за конзоли и РС

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Good Shepherd Entertainment разкри ново партньорство за адаптиране на франчайза Hellboy на създателя на сериала Майк Миньола, публикуван от Dark Horse Comics. Играта ,,Hellboy Web of Wyrd” се разработва от Upstream Arcade и ще бъде екшън-приключенска игра с roguelite елементи, като се разработва за всички основни игрови конзоли и РС. Hellboy Web of Wyrd включва оригинален сюжет, създаден в сътрудничество с Миньола, както и известния гласов талант на Ланс Редик като самия Хелбой. Миньола, също е проектирал уникалното ключово изкуство на играта.

Адаптирането на комиксите Hellboy към игра е мечтан проект за всички нас. Възможността да създадем нещо автентично това е нещо, което приемаме много сериозно“, каза Аманда Крус, директор публикации в Good Shepherd Entertainment. Hellboy Web of Wyrd е смела нова работа, която сме развълнувани да споделим с феновете както на комиксите, така и на екшън-приключенските игри.”

„Ние сме изключително развълнувани от тази невероятна нова игра в вселената на Hellboy, разработена от Good Shepherd Entertainment,“ каза Майк Ричардсън, главен изпълнителен директор на Dark Horse Media. „Майк Миньола създаде герой и свят, уникален в комиксите, и тази игра дава на феновете нов начин да споделят неговите свръхестествени приключения.

Добре дошли в Butterfly House, мистериозно имение с перверзни ъгли и неевклидова геометрия, построено от окултиста Pasquale Deneveaux, за да отвори врата към Wyrd, огромна, междуизмерна мрежа от чудни и ужасяващи нива на съществуване отвъд нашия свят. Когато B.P.R.D. агент изчезва в имението, Хелбой и екипът му от агенти трябва да разкрият забранените му тайни.

Ще пътуват в дълбоките дебри на Wyrd, всяка от които крие уникално разследване на неизвестното.Ще се биете с могъщи същества в търсене на забравени форми на божества и великолепни съкровища, но внимавайте: древното зло тлее в най-тъмните краища на Wyrd… злото, което иска да излезе.

Основни характеристики на играта споделени от издателите:

Автентична комиксова адаптация: Изживейте завладяващо разказване на истории, визуализации и атмосфера, които предизвикват отличителния стил на оригиналните комикси, създадени в сътрудничество със създателя на поредицата Майк Миньола. Всеки момент изглежда и се усеща като изтръгнат направо от комикса.

Нова история, вдъхновена от вселената на Хелбой: Разгадайте едно обширно, изтръпващо оригинално приключение, вярно на духа на комиксите и оживено с прочутия глас на Ланс Редик като Хелбой.

Станете легендарния Хелбой: Изследвайте тайните дълбини на Wyrd, откривайки чудеса и ужаси отвъд вашето въображение. Свържете заедно тежки меле и далечни атаки в предизвикателна битка срещу кошмарна менажерия от неземни чудовища, за да оцелеете.

Hellboy Web of Wyrd се разработва за PC, Playstation4, Playstation5, Xbox Series X|S, Xbox One и Nintendo Switch. Играта вече е достъпна за списък с желания в Steam.