ИЗСЛЕДВАЙТЕ СВЕТА НА AURORA’S JOURNEY

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Ами ако древната комета, която се е разбила в Земята, всъщност е извънземен кораб?

Sony Interactive Entertainment España (SIE España), Gammera Nest и The Not So Great Team споделиха нови подробности за сAurora’s Journey and the Pitiful Lackey, игра, която скоро ще бъде пусната на PlayStation 4 и Steam.

Играчите вече могат да направят списък с желания за играта и на двете платформи. Какво ще стане, ако древна комета, която се е разбила в Земята, всъщност се окаже извънземен кораб, разкъсан на парчета? Това се случи през 1908 г. (поне във вселената на Aurora’s Journey) и това събитие води до откриването на роботите: мирни, роботизирани и непохватни същества. Един от тях, Лаки, е един от най-старите спътници на Аурора и скоро ще се присъедини към нея в мисията да намери изчезналия й баща.

Уилям е един от учените, които стоят зад откриването на тази комета, която се оказва древен кораб, изчезнал преди четири години, след като започва експедиция за внимателно изследване на останките от извънземния кораб. Защо дневникът му се появява сега? Жив ли е?Кой го е изпратил, ако не бащата на Аврора?

Това е началната точка на пътуването на Аврора. Но тя няма да е сама: ще получи помощ от професор Рахманинов, луд учен, който се грижи за нея, откакто баща й е изчезнал. Рахманинов ще й даде Коперник, огромен пистолет с възможност за надграждане, който ще бъде много полезен срещу ордите измамни роботи, появили се наскоро и които изпитват странно желание да атакуват Аврора.

Благодарение на Copernicus, Aurora ще може да хвърли Lackey на всеки враг, с който се изправи. Lackey е имунизиран, но има лента на достойнството. Може да е робот, но има и чувства! И за да може да пътува по света, Aurora ще трябва да изкарва прехраната си благодарение на мини игри като работа в куриерска фирма или писане на романи.