SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Кошмар за едни…

Като цяло има два вида хора – такива, за които преместването в нов дом е ужас и изпитание, и такива, за които това е нов шанс и начало. Като цяло тези два вида не се разбират особено.

Unpacking е игра изцяло за втория тип, защото това е основата на геймплея – вие проследявате живота на невидима за вас героиня и и помагате да разопакова багажа си и подреди новите си домове.

На практика играта е простоват пъзел – с всеки свой нов дом (първата и детска стая, общежитието в колежа, първо самостоятелно жилище, първо жилище с партньор и тн) героинята има все повече багаж и все повече стаи, в които да го подреди. За да минете на следващото ниво, всички кашони трябва да се изпразнят и всички предмети да са в правилните стаи и на логични места (без чорапи в хладилника, да речем). Има и малко по-сложни пъзели, които изискват някакво мислене (например, хем си пази снимка от бивше гадже, хем не иска да е на място на което да я вижда постоянно) но като цяло играта е лесна и отпускаща.


Релакс за други

Осемте нива на Unpacking ми доставиха удоволствие, макар и да отнеха само пет часа. Макар и да не е нужно за минаването на нивата, това да подредя нещата правилно, например книгите да са подравнени, погъделичка приятно и OCD-то ми. И всъщност това е ключовото – играта е релаксираща, с приятна музика и графика, не изисква усилено мислене или бързи рефлекси. За мен беше приятно да я изиграя.

Казвайки това, трябва да добавя няколко не дотам приятни нещица. Първо, кратка е. Ако не се стараете много, вероятно може да бъде мината за под четири часа. За сметка на това цената и от 19.99 евро някак си предполага много повече и като качество, и като количество.

Препоръчвам само на специфична порода геймъри, и то само ако е на промоция.