С какво са по-различни геймърските от обикновените слушалки

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Геймърски Слушалки

Слушалките днес са се превърнали в средство за дискретно аудио забавление или провеждане на телефонни разговори, без ангажиране на околните с това. Но каква всъщност е разликата между геймърските и ежедневните решения, кои са най-предпочитаните и възпроизвеждат ли достатъчно качествено звучене?

Кои модели са най-предпочитани?

Вероятно още на пръв поглед прави впечатление, че геймърските слушалки са по-атрактивни на дизайн и при тях липсват т.нар. тапи, които са достатъчно миниатюрни за директно поставяне в ушния канал. Това е така, тъй като слушалките за игри трябва да са красиви и с агресивен дизайн, който напълно да съответства на геймърската обстановка. По-скъпите и добри решения дори са оборудвани със светещи и разноцветни премигващи акценти, което ги прави още по-атрактивни и предпочитани.

Сред най-популярните геймърски слушалки, по-предпочитани се оказаха и по-технологичните безжични блутут или Wireless решения, в които липсват каквито и да е кабели. Жичните видове също намират своето място сред феновете на игрите, именно защото са по-евтини.

Другата съществена разлика между двата вида е, че при геймърските слушалки винаги присъства допълнителен микрофон, който е в близост до устата. Това се налага поради важността на комуникацията между съотборниците, когато се играе в мрежа. Микрофонът винаги е много чувствителен и предава ясно и чисто звука, така че разговорите да протичат без излишни шумове и технически проблеми.

Моделите за игри винаги са със затворен дизайн, цялостно обхващащ ухото, изолирайки го от външните разсейващи звукове. Те са леки, удобни и ергономични, позволявайки носенето им дори и часове наред, без да създават болезнени усещания и дискомфорт.

Какъв звук имат?

Ако при обичайните слушалки повече се набляга върху комфорта и качеството на възпроизвеждането на ниските звукови честоти, то при геймърските аналози по-голям акцент се отдава на високите и средни звукови честоти. Това се налага поради факта, че в игрите чуването на приближаващите стъпки на противника е от изключителна важност и ниските честоти не са от значение.

При избора, много важен показател е импеданса (съпротивлението) в омове, тъй като колкото по-голям е той, толкова по-дълбок звук можете да очаквате. Ако съпротивлението е 100 ома, например, ще е необходима мощна аудио система, която да захрани подобно съпротивление. Ето защо, ако включвате слушалките директно в компютъра или смартфона, то импеданс от 48 ома е напълно достатъчен.

Със сигурност в онлайн магазин 4sales ще откриете нужните Ви геймърски модели, тъй като тук:

  • Имате изключително голямо разнообразие от дизайни и характеристики;
  • Имате възможност за избор от жични и безжични модели;
  • Разнообразие от дизайни и параметри;
  • Подробни продуктови описания за детайлно запознаване със всеки продукт и вземането на информирано решение за покупка.