PS VR за Playstation 5 идва през 2022г.

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Вчера, Хидеаки Нашино, старши вице президент по маркетинга и планирането в Sony обяви, че очилата за виртуална реалност за новата конзола на китайците PS5, ще дебютират през следващата година.

PS VR 2, който все още няма официално име, ще има изцяло нов и опростен дизайн. Той ще гарантира максимално удобство при продължително ползване, а по-високата резолюция, подобреното FOV и усъвършенстваното проследяване на движенията на играча са само част от нещата, с които от Sony ще се опитат да се опълчат на конкуренцията.

PS VR за PS5 ще има само един кабел, чрез който включването към конзолата ще става изключително лесно, а новият VR контролер ще притежава почти всички функционалности, с които беше рекламиран DualSense джойстика.

От Sony все още не бързат да разкриват никакви подробности около PS VR 2, което ни навежда на мисълта, че очилата за виртуална реалност на японците са все още далеч от своя завършен вид, но съдейки по успеха на PS VR за PS4 сме напълно убедени, че и този път няма да останем разочаровани.