Заведено е дело срещу Sony заради бъг на DualSense контролера.

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Навярно на мнозина от вас се е случвало докато играете на конзолата си (ако имате такава), за момент да оставите настрана контролера и героят ви да започне да се държи странно, потегляйки в неопределена посока, въпреки че вие не му оказвате въздействие чрез джойстика.

Това е и причината за последното дело срещу японския технологичен гигант Sony. Въпреки че компанията от “Страната на изгряващото слънце” има дългогодишна традиция в създаването и изработването на гейм конзоли и джойстици за тях, по всичко изглежда, че все още японците не са успели да се справят с този на пръв поглед незначителен проблем.

Делото е заведено от адвокатската кантора “Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith LLP” ситуирана в Хавърфорд, щата Пенсилвания. От бърз поглед в документите по делото става ясно, че причината за завеждане на делото е неизправността, която “значително затруднява играта и по този начин конпрометира основната функция на DualSense контролера”.

Друго от твърденията е, че от “Sony не са обърнали внимание на проблема дори след като бета тестърите са сигнализирали за неговото наличие още преди официалната премиера на Playstation 5.”