The Lord of the Rings: Gollum ще излезе през 2022 година

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

NACON и Daedalic Entertainment съобщиха добра новина за феновете на Толкин. Двете компании са подписали договор за създаване и разпространение на игра в любимата на всички ни вселена на ,,Властелина на пръстените”. Нейното заглавие ще бъде The Lord of the Rings: Gollum и ще бъде налична за Xboх, PS конзоли, Nintendo Switch  и РС през 2022 година.

Двете компании са решили да обединят силите си за да произведат заглавие, което да отговори на високите очаквания на феновете, използвайки силата на новите процесори, видео карти и конзолите от ново поколение. Вселената ще бъде вярно представена благодарение на партньорството с Middle-earth Enterprises, компанията която държи правата за адаптации по новелите на Дж.Р.Р.Толкин.

Играта ще бъде екшън-приключение с основен акцент към историята. Вие ще влезете в ,,обувките” на Ам-Гъл, като ще поемете на опасно пътешествие в преследване на единственото ,,Безценно”. Героят ви е сръчен и хитър, но и разкъсван от раздвоената си личност. Решението по кой път ще поемете е изцяло ваше: Дали ще приемете тъмната страна на Ам- гъл или ще се вслушате в частицата разум на някогашния Смеагол.