Появи се изгубен римейк на Tomb Raider, който може да играете още сега

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

През 2006 година, създателите на поредицата за Кака Лара от Core Design са работили по римейк на оригиналния Tomb Raider за първата портативна конзола на Sony – Playstation Portable (PSP). Играта е носила името Tomb Raider: 10th Anniversary Edition и е била почти завършена, когато разработката ѝ е преустановена почти в последния момент. Това се е случило, тъй като почти по същото време Crystal Dynamics са работели по друг римейк на оригиналната игра – крос-платформената Tomb Raider: Anniversary която излезе през 2007г.

Друг интересен факт е, че неизползваните асети на Tomb Raider: 10th Anniversary Edition впоследствие са били използвани в игра от Indiana Jones франчайза, която също не е видяла бял свят. През 2010г. Core Design фалират и римейкът остава изгубен завинаги…

Но както винаги, ревностните фенове не се отказват до последно.

Само преди няколко дни най-ненадейно пълната колекция от асети на Tomb Raider: 10th Anniversary Edition се появи в популярния сайт the Internet Archive. Още по-добрата новина е, че още днес може да играете алфа версията на изгубения римейк, благодарение на подробните инструкции за подкарването ѝ в уебсайта Tomb of Ash.

Алфа версията на Tomb Raider: 10th Anniversary Edition ще ви даде възможност да изследвате няколко нива. Из тях няма да срещнете никакви врагове, но можете да се катерите, скачате и плувате в Перу, Гърция и имението Крофт.

Tomb Raider 10th Anniversary Edition предлага доста по-различно усещане от Tomb Raider: Anniversary и се надяваме, че ще ви е интересно да надникнете зад един от последните проекти на легендарните Core Design.