Back 4 Blood е духовният наследник на Left 4 Dead

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Valve упорито отказват да се научат да броят до три, но за разлика от тях някои от бившите им студия са далеч по-схватливи.

Зомби co-op шутърът Left 4 Dead през 2008г. беше част от зомби вълната, която заля гейминга, интернета и света. Не само, че беше част от тази разлагаща се лавина от ходещи трупове, но тя и нейното продължение Left 4 Dead 2 от 2009г, се превърнаха в едни от най-забавните отборни шутъри до днешна дата.

В последните няколко години феновете освен за Half-Life 3 и Portal 3 питаха и за продължение на обичаната онлайн зомби поредица, но молбите им така и не стигаха до ушите на Лорд Габен.

Но горе главите, тъй като изглежда, че създателите на поредицата от Turtle Rock Studios не са забравили старата си любов – живите-мъртви и имат желание да ни подарят трета зомби игра, макар и под друго име – Back 4 Blood.

Back 4 Blood е в отворена Alpha от няколко дена. Може да се регистрирате напълно безплатно за участие в нея, но все пак не хранете големи надежди, тъй като интересът е огромен. Първите отзиви за играта са, че се усеща като директно продължение на Left 4 Dead 2, но по-добро, по-комплексно и с още повече зомбита. Кадри от играта може да видите тук.

Back 4 Blood се очаква да излезе на 22 юни 2021г.