A Very Bad Christmas Eve е новата коледна игра на Incineration Productions

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Българското студио Incineration Productions JSC, познато ни с VR екшънът SpellPunk, ни изненада приятно преди коледните празници, пускайки втората си VR игра за тази година.

Официалният launch trailer на "A Very Bad Christmas Eve" може да видите в YouTube канала на студиото.

"A Very Bad Christmas Eve" представлява сингълплейър екшън-пъзел VR игра. Действието, както може би се досещате от заглавието ѝ, се развива в навечерието на най-светлия празник, а вие влизате в заострените обувки на един от елфите на Дядо Коледа. Подготовката за празника е приключила, белобрадият старец е отпрашил с шейната си, за да раздава радост на децата и всичките му дългоухи помощници са се отдали на заслужена почивка.

Всички елфи освен вас вече спят. Но не щеш ли, докато се наслаждавате на блещукането на коледните лампички, изтегнати в любимото си кресло и посръбвайки тихо и кротко топло какао, различни аларми започват да пищят. Машините, отговарящи за гладкото протичане на мисията на Дядо Коледа, започват да се чупят една по една. Времето изтича. Няма кой да ви помогне. От вас зависи, дали Коледа ще бъде спасена.

За да спасите Коледа, трябва да поправите навреме четирите критични машини в работилницата. Всяка от тях има свой собствен работещ таймер, така че колкото по-бързо оставите чашата с топло какао на масата и нарамите кутията с инструментите си, толкова по-добре.

Критичните машини са:

Система за позициониране на северни елени

Система за дифузия на коминен лубрикант

Система за спешна доставка на подаръци

+ Нестабилен казан за материализиране на опаковъчна хартия

+ Тръбовиден диспенсър за подаръци

+ Пневматизатор за опаковъчна хартия

Система за разширяване на времето

A Very Bad Christmas Eve е достъпна за Valve Index, сериите на HTC Vive и Vive Cosmos, сериите на Oculus Rift, както и може да бъде играна на сериите на Oculus Quest през Oculus Link.

Можете да научите повече за играта или да подкрепите родното студио като я закупите в Steam и Viveport.