Hades вече поддържа “cross saves”

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Hades е най-новото заглавие на любимците ни от Supergiant Games и е достоен наследник на култовите класики Bastion и Transistor. В същността си играта представлява aRPG, което остана леко встрани от светлината на прожекторите на шоуто The Game Awards. Това няма никакво значение, тъй като заглавието се радва на любовта на феновете на ролевите игри, а това е важното, нали ?

Считано от днес, феновете на Hades имат още един повод за радост, особено пък тези, които играят на повече от една платформа. Тъй като от Supergiant Games обявиха, че aRPG-то им вече поддържа функцията "cross saves", която липсваше при официалния дебют на заглавието. Това означава, че играчите ще могат прехвърлят прогреса си между PC и Nintendo Switch (две от трите платформи на които може да играете Hades) без никакви трудности.

Новият ъпдейт който добавя "cross saves" функционалността, включва и всички ъпдейти налични за PC към Switch версията.

От Supergiant Games предупреждават играчите които не искат да започват нова игра, да използват различни слотове за записване на прогреса си на двете платформи, за да избегнат евентуални проблеми. Тези които тепърва започват да играят, се очаква да нямат никакви проблеми.