Ghost Of Tsushima спечели наградата на публиката на The Game Awards

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Ghost of Tsushima, PS4 ексклузивът на Sucker Punch Productions, спечели наградата на публиката (Player’s Choice) на The Game Awards. Това беше обявено преди часове от пост в официалния Twitter акаунт на годишните геймърски награди.

Конкуренция на Ghost of Tsushima не беше никак слаба, като за да се окичи с отличието, играта трябваше да се пребори със заглавия като Hades, Doom: Eternal, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales и The Last of Us: Part II.

Както със всички големи церемонии и конкурси в последно време и тук не липсваше драма след обявяването на победителите. Минути след коронацията на Ghost of Tsushima, в Reddit се появи информация, че уебсайтът на The Game Awards е бил хакнат и резултатите са подменени. Аргументите – снимка, на която се вижда, че Ghost of Tsushima е получила 100% от гласовете на геймърите, а другите заглавия респективно имат 0%.

Дали тази информация е вярна, остава само да гадаем. Непосредствено преди официалното обявяване на резултатите имаше информация, че битката между Ghost of Tsushima и The Last of Us: Part II е оспорвана. Въпреки всичко легитимността на вота е потвърдена както от The Game Awards, така и от Джоф Кийгли (водещият на The Game Awards).

Припомняме ви, че официалната церемония на The Game Awards ще се излъчи след само два дена (10 декември) и тогава ще разберем коя е определената игра за "Игра на годината", както и победители в другите категории.