Гейб Нюъл ще изстреля Гном Чомпски в Космоса

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Правилно сте прочели заглавието. Босът на Valve възнамерява за изстреля градински гном в Космоса с цел благотворителност. Гейб Нюъл ще дари 1 долар на педиатрична клиника в Оукланд, Нова Зеландия за всеки човек, гледал на живо ( или до 24 от излъчването) изстрелването на гнома в орбита.

От началото на Covid 19 пандемията Гейб не е напускал границите на Нова Зеландия, което навярно има общо със слуховете от преди няколко дни, че лорд Гейбън възнамерява да премести компанията си на новозеландска почва. Там любимецът на PC геймърите е посетил свои приятели от Weta Workshop и Rocket Lab, които също така ще му помогнат с изстрелването на Гном Чомпски. Първите ще изработят фигурката от титан посредством високотехнологичен 3D принтер, а вторите ще я изстрелят в Космоса като част от една от техните мисии.

Гном Чомпски също е любимец на PC геймърите. Първата му появя беше в Half-Life 2: Episode Two, където той набра учудващо голяма популярност. Интересът на геймърите идваше от факта, че за да заслужат ачийвмънта "Little Rocket Man" трябваше да пренесат фигурката на гнома през цялата игра, посредством gravity gun-a, чак до финалните надписи.

Изстрелването ще се състои в прозорец от 14 дни, който ще бъде отворен след 15 ноември. Главната цел на мисията ще бъде спускането в орбита на 30 сателита, след което ракетата отново ще навлезе в атмосферата, под ъгъл гарантиращ пълното ѝ изгаряне. През това време Гном Чомпски ще се намира на борда ѝ, което ще предопредели съдбата му. Може да проследите началото на изстрелването на официалния сайт на Rocket Lab, където ще се състои и стиймът.