Нов ъпдейт за Silent Hill 2 Enhanced Edition

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Фенският ремастър на хорър класиката Silent Hill 2 за PC продължава да получава регулярно ъпдейти. Последният такъв внася множество подобрения и изчиства редица бъгове налични в предишните версии.

Някои от тях са:

Премахнат е кликащият звук, който се получаваше при преминаването от един аудио сампъл на друг. Добавена е и възможност за 3D аудио. Картата на играта вече има поддръжка за широки екрани, добавени са и шейдъри, възможност за промяна на температурата на цветовете, а също така и SMAA антиалайзинг поддръжка. Тексурите на мъглата вече са 512х512 пиксела както е на PS2 версията на играта, а не 256х256 както е в оригиналната версия за PC. Оправени са и множество бъгове, включително и такива, свързани с механиките на играта. Подробен поглед върху новия ъпдейт може да видите в това видео.

Наскоро се появи и интервю в Gamespot, в което ветеран от оригиналния екип портвал Silent Hill 2 за PC обяснява за трудностите които са срещнали, изпълнявайки непосилната задача която са имали в рамките на 5 месеца. В интервюто присъстват и двама модъри, работещи зад ремастъра на играта. Те от своя страна разказват как успяват малко по малко да превърнат бъгавия порт в една полирана игра.