Предварителните продажби на Shadowlands бележат рекорди

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Shadowlands, дългоочакваният експанжън на MMORPG титанът World of Warcraft има повече предварителни продажби от всички други експанжъни в историята на играта. Това съобщиха от централата на гейм конгломерата Activision Blizzard. Добре познатият ни ( с лошо) президент на компанията Боби Котик се похвали допълнително, че интересът към играта е дори още по-голям от миналата година, когато WoW Classic дебютира на пазара.

Все пак, да не забравяме, че дори и предварителните продажби да са рекордни за цялата 16-годишна история на играта, не се знае дали тази тенденция ще се запази и след дебюта на експанжъна.

Котик продължава да си прави вятър сам на себе си съобщавайки ни, че World of Warcraft е един от малкото гейминг франчайзи които генерират повече от 1 милион приходи, заедно с друга поредица на компанията – Call of Duty, както и мобилният хит Candy Crush на King.

За финал, анализаторите на Activision Blizzard поясняват, че всички тези факти показват, че къмюнитито на World of Warcraft е здраво и стабилно и не се очаква в скоро време интересът към играта да спадне.