Нов фенски мод на RTCW ще пристигне в Steam

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Някои от вас може и да са забравили, но излезлият през далечната 2001г. шутър – Return to Castle Wolfenstein, дори и след толкова много години, все още е сред най-добрите представители на жанра и не спира да се радва на любовта на феновете. Доказателство затова е новият мод, разработван от фенове и носещ леко претенциозното име RealRTCW, който ще се появи съвсем скоро на – 15 октомври.

RealRTCW ще освежи класическата игра с нови HD модели и текстури, widescreen поддръжка, както и подобрени звукови ефекти. Геймплейно също ще има не малко промени. Оръжията са „пипнати“ и ребалансирани, добавен е откат за по-голям реализъм, а също така арсеналът е обогатен с нови оръжия, които не са налични в оригиналната игра. Някои от тях са MP44, MG34, както и револвер.

Освен описаните по-горе промени, AI на противниците също ще бъде преработен, както и ще има нова система за трудност. Осъвременени ефекти за дъжд и сняг пък, ще ви помогнат да се потопите в окултната атмосфера на играта както никога досега.

Както споменахме по-горе, RealRTCW ще бъде наличен в средата на следващия месец в ModDB, както и в Steam. Ако притежавате оригиналната игра на Gray Matter Interactive в магазина Valve,ще можете да се ползвате от предимствата на Steam работилницата.