Майка успява да си възвърне 20 хиляди долара, изхарчени от сина й за дарения в Twitch

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Момче успя да изхарчи $19,870.94 за дарения в Twitch, в рамките на 17 дни, използвайки тайно дебитната карта на майка си. За щастие тя успяла да си възвърне парите.
Според Dot Esports, даренията  са били за стриймъри като Tfue, Gorb, Ewokttv, куотърбекът на  Atlanta Falcons – Кърт Бенкъртбекът и Майърс Ленърд от Miami Heat.

Майката, пожелала да остане анонимна, споделя за трудностите, които е срещнала при опита си да контактува с Twitch. Пробвала различни начини да се свърже с тях като онлайн формата им за помощ и съобщения към главния директор на Twitch. Нищо не проработило, докато не пробвала да контактува с Xsolla, услугата за плащане, която се използва при Twitch, като тази идея дошла от един вече изтрит туит.

Използвала онлайн чата с фирмата и успяла да уреди да й възстановят парите, но само при условието, че акаунтът е "перманентно блокиран, за да се предотвратят бъдещи неоторизирани плащания".

Жената твърди, че синът й съжалява за постъпката си. Достъпът му до дигиталното пространство е ограничен и наблюдаван, а на място на часовете, прекарвани преди в Интернет, детето трябва да контактува със семейството си, да се движи и като цяло да изпълва свободното си време с положителни дейности.

Тази случка може би трябва да покаже, че родителите трябва да си имат едно на ум, защото подобни ситуации в днешно време са реална възможност и опасност.