Обявяването на Final Fantasy XVI, по-близо отколкото бихме си помислили

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Слуховете за игрите не винаги  са напълно точни, но в повечето случаи зад тях се крие капка истина. Спекулации за Final Fantasy XVI циркулират в мрежата последните няколко месеца, но дали всъщност очаквания момент не е по-близо, отколкото бихме предположили?

Въпреки скорошното излизане по-рано тази година на римейка на Final Fantasy VII, от последната игра от главната линия на поредицата, а именно Final Fantasy XV, която излезе 2016, изминаха  вече 4 години и е реалистична идеята за скорошното анонсиране на следващата игра от серията.

Според потребителя Navtra от форума ResetEra, който се смята за надежден източник на вътрешна информация, играта е трябвало да бъде обявена още през юни на събитието за PS5 на Sony. Той предвидил повечето игри, представени там, включително неочаквани заглавия като Sackboy: A Big Adventure, нови Ratchet & Clank, както и скорошното съобщение, че Spider-Man ще бъде ексклузивен за PS версията на Отмъстителите.

Иронично, това, за което сгреши, беше точно обявяването на новата Final Fantasy 16.

Navtra твърди, че играта ще бъде ексклузивна по някакъв начин за PS5. Объркан защо не е била представена още на събитието юни месец, потребителят твърди, че играта е в много по-представително състояние, отколкото очакваме, и че би трябвало съвсем скоро да бъде обявена. Нов епизод на State of Play бе обявен за 6 август, но Sony потвърдиха, че там няма съобщават нищо, свързано с PS5.

С това на ум, все още се очаква, че по-късно този месец ще бъдат споделени още новини в тази линия. От Sony имат още тайни в ръкава си и Final Fantasy XVI вероятно е една от тях.