Кросплей функцията на Halo: The Master Chief Collection ще излезе през 2020

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

2020 като цяло се очертава като годината за Halo за PC. След като Halo: Reach излезе през декември 2019 г. за РС, бидейки първият ни досег до поредицата (освен Halo Wars) от 2003 насам, 343 Industries пуснаха ремастърите на оригиналната трилогия, като още някои неща ни очакват преди края на тази напрегната година.

След последният ъпдейт по развитието на The Master Chief Collection, Тайлър Дейвис обяви, че тестването на Halo 3: ODST e задържано да почне за Halo Insiders през първата половина на Август заедно с ъпдейт на Halo 3, който ще се занимае с отчитането на ударите.

Първият тест се очаква да съдържа 6 мисии в singleplayer и co-op, обновена  къстъмъзация  и нови опции за Frefight.mode. Този режим бе въведен оригинално в ODST и продължено в Reach. Тази MCC версия  ще се предлага с асинхронна мрежа, специализирани сървъри, матчмейкинг и повече къстъм гейм опции, макар и не толкова много, колкото можете да намерите в Reach.

Дейвис също загатна за новите хактеристики на колекцията, излизащи тази година. На въраха на  списъка е кросплейя, тях 343 Industries планират да реализират успоредно с входен матчмейкинг и опция за избор на региона .  

Ето  и пълният им списък е :

·         Crossplay 

·         Input based MM 

·         Sever region selection 

·         Custom game browser 

·         Per game graphics options

·         Per game audio options 

·         M&K support for Xbox 

·         PC fileshare 

·         Double keybinds for all games 

·         Viewmodel adjustments for all games 

·         In game FPS cap/adjustments 

·         Steam account linking 

 

Освен преработването на старите игри, за да са подходящи за PC за пръв път, 343 се подготвя да пуснат Halo Infinite тази зима.Видяхме за пръв път как ще изглежда кампанията по време на миналомесечният Xbox Games Showcase и скоро беше потвърдено, че multiplayer ще бъде free-to-play. Коронавирусът направи трудна организацията на по-мащабните проекти и тествания, но все още се надяват да се осъществи публично тестване преди излизането на играта.