Филмът по Just Cause вече има режисьор

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

За филмовата адаптация на Just Cause слушаме от няколко години, като междувременно продукцията бе спряла на ниво "подготвителна работа", докато тя се сблъскваше с най-различни правни и други казуси.

Миналата година правата за нея бяха прехвърлени на Constantine Film, които ни дадоха филмовата Resident Evil поредица. Изглежда новите продуценти в крайна сметка са успели да задвижат нещата, защото вече имаме ясен режисьор – Майк Доус (работил по Stuber). Сценарият пък е дело на Дерек Колщад, който е създател на популярната поредица John Wick.

За сега се знае, че филмът ще следва сюжета на игрите от поредицата. В нея главният герой Рико Родригез се бори с група наемници, известни като "Черната ръка". Под "бори" разбирайте "взривява каквото му попадне пред погледа, скачайки от въздуха с базука в ръка". Слуховете гласят, че в ролята на Рико ще влезе Джейсън Момоа, но все още официално потвърждение няма. Освен това се очаква в главната роля да бъдат дуо, като към него ще бъде прикрепен женски персонаж, за който все още не се знае нищо.

Ще следим развитието на темата.