“На Вуте да му е зле” – новата българска настолна игра

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

„На Вуте да му е зле“ е настолна игра, вдъхновена от любимата ни българска действителност и една типична за нашите географски ширина черта на характера – добросъседството…. Хм, или май беше обратното.

В началото на играта всички играчи стават съседи в панелен блок. Не след дълго, както знаем от собствен опит, нещата отиват към бой. Целта в играта е да станете „Господар на панелката“ – това е почетната титла за този, който успее да изгони всички останали съседи от блока.

Как ви звучи всичко това? Щуро, нали? Ако искате да научите в детайли правилата на „На Вуте да му е зле“, може да изгледате видеото по-долу:

Играта е динамична и изисква наблюдателност, хумор и доза късмет, точно както е в живия живот. Подходяща е за малки и не чак толкова малки и може да се играе от 2-5 души. Ако искате да научите повече за „На Вуте да му е зле“, може да посетите официалната ѝ страница в nastola.bg.

„На Вуте да му е зле“ се очаква да излезе в началото на септември месец тази година, но може да подкрепите създателите ѝ, като си я поръчате още сега на промоционална цена.

„На Вуте да му е зле“ е дело на Мирослав Гаригов. Той споделя, че това е първата му настолна авторска игра. Идеята за играта се заражда в началото на 2019 г. по време на “Plovdiv Game Jam”, където той и приятелят му Красимир Димитров взимат участие. След оспорвано гласуване двамата печелят „Награда на публиката за настолна игра“ и останалото, както се казва, е история.