Ето как е изглеждала първоначално Age of Empires: Definitive Edition

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Мат Причард, единственият човек, работил едновременно по Age of Empires 1, 2, 3, AoE HD, Definitive версиите на 1 и 2 и спинофа Age of Mythology, показа редки снимки от първоначалния етап от развитието на Definitive Edition за Age of Empires 1 и 2. Във фенска група във Facebook Причард сподели кадри от бетата и концептуалния етап на разработка на играта.

Първоначално играта е била с работно заглавие Age of Empires 4KUltra HD Edition – заглавието Definitive е дошло на по-късен етап. Изглежда работата е протичала по следния начин – Microsoft са задавали „визуални цели" на разработчиците, тоест картинки, показващи как искат да изглежда играта. Впоследствие разработчиците е трябвало да претворят тези картинки в истинска игра.

От Microsoft например са искали да бъде използван ефектът Bloom, но впоследствие са се отказали от идеята. Също виждаме снимка от презентация на екипа, показваща разликата в графиката.


За съжаление обаче научаваме и един неприятен детайл – отношенията между Forgotten Empires, студиото, отговорно за играта, и издателя Microsoft явно са се влошили. Причард казва, че Forgotten Empires вече не работят по нито една Age of Empires игра. В коментар той написа, че Microsoft предпочитат да работят с „по-сговорчиви" студия – след време обаче го редактира и смени текста просто на „други" компании.

Неприятно е да го чуем, тъй като за момент изглеждаше, че Microsoft са решили отново да се посветят сериозно на гейминга за Windows.