Microsoft опровергаха слуховете за продължения на Fable и Perfect Dark

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

През последните няколко дни фенове на Fable и Perfect Dark таиха огромни надежди, че са на ръба на нови анонси свързани със съответните поредици. Fable и Perfect Dark дълги години събираха прах и с наближаването на новото конзолно поколение съвсем логично се появиха надеждите за продължения, които да ги върнат към живот.

Е, те няма да се случат. От Microsoft недвусмислено обявиха, че не можем да вярваме на всичко, което сме видели в Twitter. Слуховете за двете отдавна неактивни Xbox поредици, когато Том Уорън от The Verge откри акаунти-заместители за двете игри в Twitter, като и двата съдържаха някакви връзки към издатели. В последствие се оказа, че новините за завръщащите се поредица са силно преувеличени. Аарон Грийнбърг – генерален мениджър на Xbox Games – се включи в публикациите на Уорън и потвърди, че това е рутинна дейност, чиято цел е да "осигури социални дръжки за нашите IP-та".

Акаунтът на Perfect Dark е наистина странна история. След като бе забелязан акаунтът на Fable, Twitter потребител, който до този момент не е имал връзка с Fable акаунта, забеляза другия акаунт – този на Perfect Dark. Нещо повече – скоро след това, творческият директор на Microsoft – Кен Лоб – последва акаунта. Все още не е ясно защо, но според собственика на акаунта, това не би се случило, ако "те нямаха нещо в процес на разработка".

Напомняме, че Perfect Dark поредицата има две игри – една за Nintendo 64 и една за Xbox 360, като поредицата никога не е излизала за PC платформата. Fable обаче е успявала да излезе – въпреки, че третата част най-безцеремонно бе премахната от Steam, след като Microsoft дръпнаха шалтера на Games for Windows Live, друга част от поредицата – Fable (и Fable Anniversary – римейк на първата игра в стила на Halo Anniversary) е добре позната на PC феновете, а юбилейното издание все още може да бъде закупено свободно в Steam.

Изглежда обаче Microsoft нямат идея какво да правят с поредицата след третата част. Надеждите за подходяща четвърта част се изпариха, когато Microsoft затвориха Lionhead. Все пак слуховете за такава продължиха да циркулират с години, но едва ли скоро ще видим такава, ако съдим по отговора на Microsoft.

И все пак – Microsoft все още не са провели своята голяма "Не-Е3 2020" конференция, която е планирана за следващия месец. Така че дали това е отговор, който цели да занижи очакванията, след което изненадващо да ни сервират четвърта част или е напълно искрен отговор относно съдбата на поредицата – ще почакаме до Xbox събитието през юли и ще видим.