Ще има нова част в Metal Slug поредицата

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Metal Slug е една от най-старите и познати поредици, когато става въпрос за динамичен side-scrolling екшън платформър. Поредицата обаче отсъстваше от геймърската сцена през това десетилетие (изключвайки преиздаванията на предишни части). За най-голямо щастие това ще се промени скоро, тъй като SNK и студиото Timi Studios вече работят по изцяло нова част в поредицата. Уви, играта ще е единствено за мобилни устройства.

За сега играта носи работното име Metal Slug Code: J и въпреки, че е мобилен ексклузив, ще запази side-scrolling духа на именитите си шутър предшественици. Нещо повече – играта няма да разчита на съвременни способи за управление на играта, а ще предложи виртуални бутони, за да е изживяването доколкото се може по-близко до класическото. Ако вече сте играли някоя от игрите с помощта на емулатор – най-вероятно можете да имате правдоподобни очаквания от усещането на предстоящата игра.

В играта ще видим и всички елементи, които сме свикнали да виждаме в Metal Slug игрите – различни оръжия, powerup-и и разбира се – различни бойни машини, които можете да управлявате. Не са забравени и изключително издръжливите и гигантски босове. Metal Slug Code: J все още няма дата на излизане.