Гейм новини | 25 – 31 май | PC Mania

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Надяваме се, че изминалата дъждовна седмица не се е отразила на доброто ви настроение, тъй като през последните седем дни светът на гейминга далеч не беше сив!

В началото на седмицата ви представихме календар с всички по-значими гейминг събития през лятото. Всички големи издатели ще се спасяват “поединично”, а това доведе до един много пъстър списък. През юни, ще се състои ежегодното шоу на списание PC Gamer, което принципно се провежда успоредно с Е3. Electronic Arts също ще преобразуват ежегодното си представяне на E3 в дигитално събитие, което ще се казва EA Play Live. CD Project Red ще проведат специално онлайн събитие, фокусът на което ще е предстоящия мега хит Cyberpunk 2077. През юли ще се проведе Събитието на Xbox Game Studios, за което няма точна дата. През същия месец ни очаква и Ubisoft Forward – изцяло дигитално събитие, с ексклузивни новини от света на гейминга, демонстрации и още много съдържание. През август пък ни очаква Gamescom 2020, който ще се проведе изцяло онлайн. Пълният списък можете да видите на нашия сайт.

Стана ясно обаче, че BlizzCon 2020 официално се присъединява към дългия списък с всички събития, които няма да се проведат в традиционния си вариант, а ще търси онлайн еквивалент. Виртуалната версия ще се опита да “канализира духа на BlizzCon” , но повече детайли за него, включително и дата, все още не са обявени. Очакванията са, че то ще се случи в началото на 2021 г.

Доста по-близо е друго събитие на Blizzardдемонстрация на следващия експанжън на неостаряващото MMORPG World of WarCraft, който е озаглавен “Shadowlands”. От някога легендарното студио потвърдиха, че ще организират онлайн събитие, което ще се излъчва на живо на 9-ти юни. Shadowlands e осмият експанжън за World of WarCraft и все още няма обявена дата на излизане. Последните няколко експанжъна излязоха през август, което дава основания да спекулираме, че Shadowlands ще бъде пуснат в същия прозорец.

На конзолния фронт, два от основните играчи – Microsoft и Sony – разкриха нови детайли за следващото поколение на своите машини. Изглежда Microsoft вече са близо до обявяването на датата на излизането на тяхната нова конзола (Xbox Series X), тъй като пуснаха онлайн страницата за предварителни поръчки. Самата функционалност за поръчки все още не е налична, а на страница ни посреща съобщение, че “Xbox Series X понастоящем също не е налична” и също така, че “ще излезе скоро”. Това, което страницата затвърждава, е пусковият прозорец на конзолата, който е добре известен – празничните дни на декември 2020 г.

Sony от своя страна планират голямо PlayStation 5 събитие, което ще се проведе на 4-ти юни, четвъртък, от 23:00 ч. българско време. Събитието ще покаже първите PS5 заглавия и ще се излъчва на живо през YouTube и Twitch. Припомняме, че първите детайли около PlayStation 5 бяха обявени през април миналата година. По-рано този месец пък имахме възможност за първи път да видим възможностите на PlayStation 5, след като Epic Games демонстрираха своят Unreal Engine 5 именно на конзолата на Sony.

Сред по-странните съобщения от седмицата изпъква новината, че нов ъпдейт добавя течности в Half-Life: Alyx. Дизайнерите и програмистите наистина са постигнали чудеса с въпросните течности, защото те се държат максимално реалистично (още повече имайки предвид много по-богатите възможности за интеракция, които VR средата предлага).

Ако сте заинтересовани от това да притежавате парченце от гейминг историята, може би ще сте любопитни да разберете, че Джон Ромеро пусна на търг собственото си копие на Castle Wolfenstein. Става въпрос за далечната първа игра в поредицата, която е слабоизвестна извън САЩ. Тя излиза през 1981 г. за Apple II и заедно със своето продължение “Beyond Castle Wolfenstein” се считат за едни от прототипите на това, което по-късно ще бъде познато като “стелт екшън”. Ромеро продава своето копие през eBay, като част то благотворителен търг, който ще подпомогне инициативата “Музей на шутърите от първо лице”. Стартовата цена е била $10, а когато търгът е приключил, играта е била спечелена за $1025.

И последно, но не и по важност, научихме, че успехът на Соник: Филмът отваря врати за нови проекти от тази вселена. Тези нови възможности обхващат нови истории, ново съдържание и продукти. Дни по-късно разбрахме и още подробности – Paramount Pictures и Sega официално обявиха, че започват подготовка за продължение на лентата. Новините идват от Variety, които обявиха, че студиото събира творческия екип, който стои зад първия филм. “Sonic the Hedgehog” бе един от последните блокбъстъри, които излязоха по кината, преди пандемията от COVID-19 да паузира социалния живот в глобален мащаб. Филмът имаше огромен успех, надминавайки приходите и отзивите от Detective Pikachu, ставайки най-доходният филм по игра, поне в рамките на САЩ. Можете да видите нашето ревю за забавния филм в канала ни в YouTube.

Останете с нас и се абонирайте за канала ни в YouTube за още гейм новини!

 

Автор: