Е3 2019 Обзор: Microsoft – част 2

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Age of Empires II: Definitive Edition

Въпреки, че колегата Димитров отрази новината своевременно, си заслужава да се спомене отново. Усещам малко объркване. “Ама не излезе ли преди няколко години вече?“. Не, това което излезе беше HD римастър – отключваше пропорциите в играта, така че да върви адекватно на съвременни резолюции, някои спрайтове бяха преработени, за да не изглеждат дребни в следствие промяната в резолюцията. В Definitive Edition всеки един визуален елемент ще бъде преработен из основи, включително ще бъдат добавени и нови анимации, за да може играта да изглежда полирана визуално. Повече за играта можете да прочетете тук.

Wasteland 3

Не знам защо, но обожавам заглавия, чиито продължения са просто с поредна цифричка след името. Някак си е доста oldschool. Още повече ако самото заглавие е oldschool, каквато е Wasteland поредицата, чиято трета част се задава следващата пролет. Играта ще се захранва от енджина Unity. Жанрово няма изненади – очаква ни ролева игра, с изометричен изглед, въпреки триизмерната графика. Действието ще се развива в ледената пустош на постапокалиптично Колорадо.

Въпреки, че повечето от нас ще видят играта чак напролет, през 2020 г., ако сте сред спонсорите на този crowdfunding проект ще имат възможност да се докопате до играта по-рано. Алфа тестовете започва през август, а Early Access бетата – през есента.

Microsoft Flight Simulator

Един от най-нишовите жанрове е този на летателните симулатори. Заглавията тук са адски малко, най-вече защото изискват адско изпипване на детайлите. Затова бях доста приятно изненадан, когато Microsoft обявиха завръщането на легендарната си поредица Microsoft Flight Simulator. Трейлърът е меко казано зашеметяващ, бидейки направен в real-time 4K. Визията на играта предлага впечатляващи гледки, като според Microsoft това е постигнато чрез комбиниране на сателитни данни, обработени в последствие с Azure AI. В трейлъра се виждат редица зашеметяващи гледки като Palm Islands, пирамидите в Гиза, Сан Франциско. Ще можете да се насладите на гледките през кокпита на различни машини – от малки частни витлови самолети, до гигантски еърлайнери.

Все още не е ясно кога ще излезе играта, но най-вероятно това ще стане по някое време следващата година.

Minecraft Dungeons

Minecraft е феномен в гейминга, който едва ли има нужда от обсъждане. Явно от Microsoft обаче не искат да оставят кубичната вселена да лежи на стари лаври, а искат да я развият допълнително. Ето и първият им опит – Minecraft Dungeons. В случая става въпрос за стандартен dungeon crawler, ситуиран във вселената на Minecraft.

Геймплейно играта ще е типичен представител на този жанр, но визуално авторите са търсили максимална идентичност с Minecraft – не просто околната среда и враговете, а дори и менютата са максимално идентични с тези от основната игра. Как по-точно изглежда и се усеща играта – можете да разберете от трейлъра по-долу.

Играта се очаква през пролетта на 2020 г.

Spiritfarer

Spiritfarer е заглавие, предназначено за тези от вас, които търсят по-нестандартни жанрове, визии, сюжети. В случая играта е management симулатор, в който обаче ще трябва да поемете контрола над процеса по въвеждане на души от царството на живите, в царството на мъртвите. Въпреки че основната концепция на играта е изградена около една по-скоро мрачна тема, играта е изключително приятелски “настроена” и ще ви предлага най-разлини “feelgood” преживявания, колкото и да са странни. Геймплейно играта ще е кръстоска между Stardew Valley и Animal Crossing, a визуалния стил напомня рисуваните филмчета на Дисни, от 70-те.

12 Minutes

Явно от Microsoft искат да демонстрират колко са отворени към индисцената, защото в списъка от заглавия, които показаха има добро присъствие на нестандартни заглавия от независими разработчици. Такъв е слулчая с играта 12 Minutes. Жанрово тя е психологически трилър, който залага на минималистична визия с top-down изглед. Сюжета в играта се върти около човек, който е попаднал в капана на безкраен времеви цикъл.

Forza Horizon 4 LEGO Speed Champions

И-и-и в случай, че кубичните приключения в една далечна, далечна галактика не ви достигат, от Microsoft са се погрижили и за още такива, но този път на друга тематика – автомобилни състезания. И то не как, а превръщайки легендарната поредица Forza Horizon в Lego приключение. Forza Horizon 4: LEGO Speed Champions всъщност не е самостоятелна игра, а е експанжън пак. Другото важно е, че докато четете тези редове той вече ще е излязъл, така че след тези редове можете направо да го потърсите и пробвате.

Всичко в играта е заменено от блокчетата на легендарния конструктор. Това оказва влияние и на разрушенията, тъй като вашите коли и околната среда се разпадат на лего блокчета. Експанжънът е включен в Ultimate Edition-а на Forza Horizon 4 или можете да си го закупите срещу $19,99.

Crossfire X

Една PC поредица стъпва за първи път на конзолната сцена и то ексклузивно за Xbox One. Именно поради тази причина “Crossfire” има “X” след заглавието си.

Играта, разработка на Smilegate, е един от най-популярните шутъри (най-вече благодарение на популярността си в азиатския регион) и до този момент беше PC ексклузивно заглавие. Играта може да се похвали с над 600 милиона регистрирани акаунта в световен мащаб и успя да надхвърли $10 млрд. приходи.

Слогънът “first to Xbox One” подсказва, че това е ограничен във времето ексклузив, като в бъдеще най-вероятно ще бъда достъпна и за други платформи.

Gears Pop!

Спокойно, (почти) нищо общо с Gears of War. Gears Pop! е игра насочена към по-невръстната аудитория. Тя е основно за мобилни устройства и представлява spin-off на поредицата Gears of War, която е смесена със забавната играта Funko Pop! Играта няма нищо общо нито със сюжета, нито с геймплея на Gears of War. Повече за нея можете да разберете от трейлъра по-долу:

Автор: Георги Кацаров