Е3 2019 Обзор: Microsoft – част 1

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Ето какво представиха и Microsoft на тазгодишното E3:

Halo Infinite

Понеже в миналата статия стана въпрос за безкрайните франчайзи, които бълват всяка година нова порция “още от същото”, трябва да отбележим, че и Microsoft не страдат от липса на такива заглавия. Да, Halo франчайзът е далеч все още от ежегодно издаване на нова част в поредицата, но доста хора останаха с впечатление, че след Halo 3, която приключи сюжетната линия започната в първата Halo игра, Microsoft превключиха в режим “доене” и започнаха да мислят прикуъли, продължения и спинофи в различни жанрове.

Първото и най-важно нещо, което трябва да знаете за шестата официална част в поредицата, е че тя ще бъде пусково заглавие за следващото поколение Xbox конзоли, които за сега носят кодовото име “Project Scarlett”. Те от своя страна се очакват за коледните празници през 2020 г. Но да се върнем на Halo Infinite.

За феновете на соловото преживяване Halo 5 беше разочарование, затова всички се надяват Halo Infinity да поправи щетите и да напомни на хората, защо тази поредица стана толкова популярна в миналото. Въпреки, че бе обявена на миналогодишното Е3, ще трябва да почакаме още време преди да разберем допълнителна информация за Halo Infinite. Според Microsoft E3 2020 ще бъде голям момент за Halo поредицата и явно ще трябва да почакаме до тогава, за да разберем повече за потенциалния хит на Microsoft и 343 Industries. А за сега можем да се насладим на тазгодишния трейлър.

 

Gears 5

Gears of War, подобно на Halo поредицата, трябваше да приключи с третата си част. Разбира се, бидейки изключително успешна не можеше да бъде оставена просто така и съответно, подобно на Halo, се зароди втора трилогия, по средата на която се намираме сега. Отново, подобно на Halo, Gears 5 бе анонсирана на миналогодишното Е3, но за разлика от Halo Infinite, за Gears 5 имаме някаква по-конкретна информация тази година.

Това, което може би най-много се набива на очи е липсващото “of War” от заглавието. Явно от The Coalition са решили, че просто “Gears” е достатъчно красноречиво. Експериментите обаче не свършват дотук.

Сюжетът на Gear 5 ще се върти около някои персонажи от предната игра: JD и Маркъс Финикс, Кайт Диаз и Делмънт Уолкър. В ранните етапи на играта Кайт и Делмънт ще се отцепят от батальона на JD, в търсене на отговори свързани с евентуалния Locust произход на Кайт. Доколкото се разбира на този етап основният протагонист в играта ще е именно Кайт. Според създателите от The Coallition, story режима на играта ще е по-голям отвсякога. От враговете е ясно, че ще се завърнат т.нар. Locust, a от трейълъра се виждат и нови видове евентуални врагове, като за сега не са ясни повече детайли за тях.

Друга новост в играта е режимът “Escape“, който ще позволява игра при разделен екран, за до трима играчи. Тази опция ще е налична дори за PC версията. Що се отнася до техническата част Gears 5 ще поддържа 4К и ultrawide резолюции, HDR и няма да има заключени брой кадри в секунда.

Въпреки, че инфото за играта не беше много изобилно, най-важното нещо, което вълнува един геймър по отношение на предстояща игра, бе съобщено: Gears 5 ще излезе на 10-ти септември тази година. Освен това се очаква и още информация по отношение на съдържанието на играта, през следващите месеци, а най-нетърпеливите от вас ще имат възможност да се включат в мултиплеър теста на играта, който ще започне на 17-ти юли. Следващата голяма порция Gears 5 новини се очаква на Gamescom през август.

Blair Witch

Blair Witch беше една никак не лоша хорър поредица, която се появи в края на 2000-та година. Дали обаче излезе в неподходящия момент (предстоеше десетилетие, през което жанрът на сървайвъл хоръра достигна върхове и удари дъна) или поради някаква друга причина – поредицата много скоро потъна в забрава. Е, явно от Microsoft са се сетили за нея, защото ни очаква ново заглавие. Играта се казва простичко “Blair Witch” и ще е дело на Bloober Team, известни с Layers of Fear и Observer. Това става ясно от дебютния трейлър, който можете да видите по-долу.

Събитията в играта ще се развиват през септември 1996 г. в Black Hills Forest. Играта се очаква за PC и Xbox One на 30-ти август, като предварителните поръчки са вече отворени.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Ако сте играли една игра от тази поредица – все едно сте ги изиграли всичките. Или поне до този момент, защото с Lego Star Wars: The Skywalker Saga, TT Games се опитват да излязат от коловоза, в който съществуваше поредицата. За целта енджина на играта е пренаписан из основи, но не само това е новото. Една от най-големите промени е камерата, която сега е позиционирана зад раменете на героите. Играта изглежда страхотно, световете са детайлни, а анимациите – по-плавни и приятни.

Друга новост е, че различните персонажи, с които ще играете вече ще могат да изпълняват серии от различни комбо удари и като цяло играта ще ви предложи повече опции за атака. Стрелянето, в комбинация с новата позиция на камерата, ще доближи играта повече до стандартните third person шутъри и ще е с една идея по-интуитивно и прецизно.

Играта ще обхваща деветте основни епизода на Star Wars франчайза – от “Невидима заплаха” до “Възхода на Скайуокър”. Точна дата на излизане все още не е ясна, но се очаква по някое време догодина.

Bleeding Edge

Ако сте фенове на Overwatch, но ви се иска нещо по-меле ориентирано – на хоризонта се задава Bleeding Edge. Приликите с Overwatch са доста, както във визуално, така и в геймплйно отношение, но с една голяма разлика – акцентът в Bleeding Edge е върху меле битките и хладните оръжия. Не, не си представяйте изяществото на средновековните дуели, а нещо предназначено за много по-масова аудитория. Нещо като MOBA с бухалки и cartoonish арт стил. Въпреки това, сред 12-те героя измежду които ще можете да избирате, ще има и такива които имат дистанционни атаки.

Дата на излизане не е ясна, но тестовете ще започнат от 27-ми този месец. Играта се очаква за Xbox и PC.

Battletoads

Можете ли да повярвате? Една култова NES класика се завръща за нов живот. Разбира се, заглавието ще е изцяло ново, а не римейк на съществуваща игра, а на скоро отминалото Е3 за първи път имахме възможност да видим какво точно ще представлява играта.

Първото нещо, което се набива най-много на око е визуалният стил, който пресъздава 1:1 класическите анимации от преди компютърната ера. Всичко е обхванато от симпатичните черни чертички по контурите на силуета. Динамиката изглежда страхотна, а перспективата – такава каквато я познаваме от първото NES заглавие. Очаква се всичко традиционно за поредицата да се завърне – комбо ударите, големите босове, както и използването на speeder bikes (едно от най-вълнуващите нива, на които съм попадал в игра изобщо). Battletoads ще поддържа кооперативен режим с до трима играчи. Все още не е ясна датата на излизане.

Автор: Георги Кацаров