“Мас Ефект: Разкритието” на книжния пазар

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

До премиерата на Mаss Effect 3 остават само малко повече от два месеца, но по-нетърпеливите да се гмурнат отново в междугалактическите приключения на Шепърд и екипът му вече имат възможност да направят това.

На пазара у нас ще се появи новият роман “Мас Ефект – Разкритието” от известният автор Дрю Карпишин. Сюжетът на книгата запознава читателя с малко известни факти и герои, които имат отношение към компютърната игра. През 2183 г. всички общества в Галактиката разчитат на свръхмодерна технология, оставена им от безследно изчезналата извънземна раса на протеанците. Благодарение на тази технология човечеството успява да достигне непознати планети и да влезе в контакт с извънземни раси. Човечеството постепенно извоюва важно място сред останалите раси, но трябва да доказва себе си във всеки един момент. Представители на различните раси се събират в Цитаделата – космическа станция, ръководена от Галактически съвет, който взема най-важните решения. В основата на сюжета е идеята за изкуствения интелект и неговото значение в борбата за надмощие между галактическите видове.

От „Разкритието“, чието действие се развива осемнадесет години преди това в играта, феновете на „Мас Ефект“ ще научат куп любопитни подробности за любимите си герои и ще ги опознаят по-добре, а именно: Къде се корени причината за ненавистта на Сарен към човешката раса? По какъв начин Сарен разкрива съществуването на кораба „Суверен“? Защо Андерсън се оказва неподходящ за първи човешки Фантом?

Автор: