Най-добрите гейм шеги за 1 април – І част

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 05 апр. 2011

И тази година първоаприлските шеги не подминаха гейм индустрията. Някои бяха доста забавни и шантави, други звучаха почти реалистично и объркаха доста хора. Ние в PC Mania избрахме да се пошегуваме с продължението на Grand Theft Auto, а сега в две части ще ви представим по-интересните гейм шеги, които обиколиха интернет в петъчния ден.

StarCraft ІІ, управляван с жестове

Компанията Blizzard публикува на официалния си сайт впечатляващ анонс на съвсем нов метод за контрол на популярната стратегия StarCraft II. Технологията Motion Overdrive най-сетне ще направи възможно пълното сливане на играча с виртуалното бойно поле.

„От самото начало на своето съществуване стратегическият жанр беше без един ключов елемент – вие! Поколения играчи взимаха важни тактически решения от безопасно разстояние. Сега обаче ви представяме нова технология, която ще ви постави в центъра на бойното поле! Размахайте ръце във въздуха така, сякаш има защо!”, се казва в съобщението, придружаващо Motion Overdrive.

Kama Sutra: Connected идва за конзоли

X-Rated Studios, едно ново име в гейм индустрията, обяви излизането на Kama Sutra – интерактивно приключение за възрастни, базирано на античния текст за изкуството на любовта „Кама Сутра”.

Носеща подзаглавието Connected, играта предлага практически съвети за интимния живот, като вместо сухи илюстрации, те ще бъдат развити под формата на забавни мини-игри. От ключово значение при новата игра е технологията за проследяване на движения, която трябва да приближи геймърите до самото…ммм…, действие.

Плановете на X-Ray Studios са да пренесе играта и на портативни конзоли, за да могат хората да разширяват своя сексуален мироглед дори когато са в движение. Kama Sutra: Connected ще се разпространява както по стандартните начини, така и в секс магазините.

Mass Effect 3 ще ни ограничи до една планета

Дебютният трейлър на Mass Effect 3 разкри, че поне част от действието в заключителното издание на поредицата ще се развива на Земята. Според английския сайт GameRipe обаче, нашата планета ще играе доста по-активна роля в приключението. Всъщност, загърбвайки традиционните открити простори на галактиката, BioWare ще съсредоточи цялото действие на играта на Земята.

„Искахме да направим нещо, което да ни отличи от останалите игри в жанра”, цитира сайтът уж достоверен източник от студиото. „И тогава си казахме – защо да не направим отворена космическа игра, в която всъщност не изследвате нищо”.

„След това трябваше да решим къде точно да бъде съсредоточено действието. Вече бяхме загатнали Великобритания чрез трейлъра, затова просто хвърляхме стрелички по картата и уцелихме малкото градче Стоктън-он-Трент (първи реален скрийншот от мястото на действието може да видите по-горе). Стана случайно, но ние сме крайно ентусиазирани от предизвикателството да създадем епично сай-фай приключение на такова микрокосмично ниво”.

Студиото все пак загатва, че е възможно да излезем от китното градче, макар и съвсем за малко. Вероятни дестинации са „някои полета малко извън града”, както и „вълнуващо пътуване до пощата в съседното селце Кърклевингтън”. „В момента нямам правото да разкривам подробности, но не е изключено играейки като Шепърд, геймърите да имат възможност да доставят няколко писма, докато в същото време спасяват света от Рийпърите”, разкриват от BioWare.

Или поне така твърдят колегите от Gameripe.

Командо като нов клас в Guild Wars 2

„Ако кърви, значи може да бъде убито!”. Под този девиз бе обявен на сайта на играта новият клас Командо, който има потенциала да промени качествено начина, по който се играе в Guild Wars. Той е бърз, потаен, силен и безмилостен. Способен да атакува по суша, въздух и вода Командо е технологична сила, с която всеки геймър трябва да се съобрази.

Вместо да губи време в придвижване по картата, Командо може просто да използва своя снайпер, чиито куршуми ще застигнат неподозиращите врагове от дистанция. Ако ситуацията е по-комплексна, Командо героите могат да извикат тактическа помощ под формата на ракети Predator или дори бомбардировка от бойни кораби, разположени на брега.

Нещо, което доста би ви затруднило, ако играете като Войн или Монах, например.

Нова Harry Potter игра с доста насилие 

Забравете подрастващите обитатели на Хогуъртс и невинните магьоснически забавления на Хари и компания. Сайтът IGN се докопа до ексклузивна информация, според която гигантът Electronic Arts подготвя нова Harry Potter игра, която ще се стреми към рейтинг М.

Гейплеят ще бъде брутален, а историята – доста мрачна. В момента се разработва сценария на играта, като за целта ЕА ползва услугите на Шон Райън, създател на хитовото ТВ шоу “The Shield”. Подробностите около играта са малко, но се споменава „система за провеждане на разпити, подобна на тази в предстоящата L.A. Noire”, както и „динамични сблъсъци с магически заклинания по покривите на сградите”.

Според IGN въпреки че все още не се споменават конкретни платформи, вярна на традициите си компанията Electronic Arts ще се опита да пусне играта за всичко, което има захранващ кабел.

Автор: Иво Цеков