Crimson Snow – Ревю за РС

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Ах, празниците. Време за размисъл върху това, което изминалата година е донесла в живота ви. Време за семейство, храна и убийство. Е, когато става въпрос за празненствата в Crimson  Snow, убийството наистина е в менюто. Тази празнична игра на ужасите, основана на истории, наскоро си проправи път към ранен достъп в Steam. И така решихме да го завъртим, за да видим дали е страхотен празничен подарък.

Crimson Snow започва в студена и снежна Бъдни вечер. Урокът върши страхотна работа, защото ви запознава със средата и основните герои. Дългогодишната ви приятелка  Джойс живее отсреща. Началният диалог и разговорът ви дават насоки за играта. Често ще бъдете насърчени да изберете опции за диалог „A“ или B“.

Тъй като Crimson Snow е игра на ужасите, нещо трябва да се обърка: бившата ви приятелка се появява и иска да се върне в живота ви. Тя също е доста решителна; след като се опита да отиде до къщата на Джойс, бившата ви решава да се превърне в свръхестествен демон. Буквално.

Геймплеят изглежда подобен на Amnesia или Soma. Не можете да нараните чудовищата; единствените ви възможности са да бягате и да се скриете. В резултат на това сте принудени да отклонявате вниманието й, за да избягате. Като да запалите огъня в камината, например. Това е един от многото примери, в които разработчикът Steppe Hare Studio заковава коледната тема. Околната среда е страхотна коледна картинка. Декорациите, от светлините на стената до елхата и празничните лакомства, наистина ви създават празничното настроение. Но също така се справят много добре с атмосферата на ужасите. Преходът от празничното настроение към ужасното отчаяние е направен добре. За всяка унция празнична радост, която някога е благославяла екрана ви, ще заплатите с абсолютния ужас, който скоро ще ви завладее. Акцентът може да са телата, увити в брезенти и вързани с коледни светлини. Има впечатляващо количество внимание към детайлите, за да се разбере всичко относно коледната и хорър естетиката на играта.

Избягването на бившата ви не е твърде предизвикателно. Можете да използвате сигналните ракети, за да я зашеметите, ако е наблизо временно, но не разчитайте твърде много на това, тъй като тя бързо ще се съвзема и ще продължи да ви преследва. В резултат на това ще трябва да промените нещата, ако искате да оцелеете. Например, намирането на маси, под които да се скриете, е напълно жизнеспособна стратегия. От друга страна, тя странно не забелязва, ако вървите точно зад нея. Вие сте в безопасност и здрави, стига да не сте в нейната пряка видимост. Така че не се колебайте да се промъкнете точно покрай нея, стига тя да не се обърне. Това е като неудобния момент, в който бос на видеоигри, който няма да се спре пред нищо, за да ви убие, може ясно да ви види пред себе си. Това е един от проблемите на Crimson Snow, за игра, която прави всичко правилно тематично, това е разочароващо.

Играта има малко битки, след като най-накрая можете да намерите оръжие. Въпреки, че са прости, те са изненадващо интересни. Последната битка може да е най-добрата част от тази игра. Ще го запазя без спойлери, но това е добре проектирана битка, която е лесна за разбиране с експлозивен край.

Нито един от пъзелите не е твърде труден в тази игра. Повечето от тях просто намират различни предмети, ключове, за да напреднете по-нататък в къщата. След всяко важно събитие ви се обажда приятелката ви Джойс, която се тревожи за това, през което преминавате. Можете да й помогнете или да я утешите с вашите действия.

Като цяло най-големият проблем на тази игра е нейната дължина. След малко повече от час за първо изиграване тя не удовлетворява напълно очакванията. Цената е добра – само $7 в Steam, но все пак може да се почувствате недоволни. Ако сте фен на празничните игри на ужасите и искате нещо бързо за игра, ще си струва времето ви. За повечето обаче не съм сигурен, че има достатъчно, за да ви задоволи. Играта получава 5/6 от PСMania.

Ако искате да ни помогнете по по-личен начин да запазим легенда PC Mania жива, станете наши поддръжници в Patreon .Станете наш фен във Facebook .Следвайте ни в Twitter .Следвайте ни в Instagram . Станете наш абонат във виедо канала ни в YouTube . Гледайте ни скоро и в TikTok . Може да четете всичко ново в linktr.ee/Pcmania
Благодарим на нашите патрони : The Gaming Beehive (Little B), Zdravko Verguilov, Алескандър Занков и Cveti Ivanova

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x