Тери Пратчет омагьосва със забавните щуротии на Ринсуинд и компания в поредицата „Магьосници“

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Легендарните „Магьосници“ са следващите истории от „Светът на Диска“, които се появяват на пазара с обновени издания. Това е още една поредица от Диска, изпълнена с много хумор, чудесии и напрежение от първата до последната страница на всеки от романите в нея.

Част от „Магьосници“ са култови заглавия като „Цветът на магията“ – книгата, положила началото на „Светът на Диска“, и „Интересни времена“ – една от най-обичаните книги на сър Тери Пратчет. Останалите четири романа, включени в „Магьосници“, са: „Фантастична светлина“, „Магизточник“, „Последният континент“ и „Невиждани академици“.

Романите от поредицата проследяват приключенията на Ринсуинд и останалите магьосници от Невидимия университет. Ринсуинд е малко непохватен, невеж магьосник, който умее да се забърква в неприятности. Той прекарва кажи-речи цялото си време, бягайки от различни банди, които искат да го убият по различни причини. Перипетиите му го сблъскват с везири, тролове, друиди, хакери и, разбира се, Багаж, който не е никакъв багаж. С подобни чудесии на читателя не му остава друго, освен да попива мъдростите, да прикрива деликатно кикотенето си на публични места и да наблюдава цялото приключение с широко отворени очи.

Следващите заглавия от „Светът на Диска“, които предстои да бъдат преиздадени, са романите от поредицата „Тифани Сболки“. Тя включва книгите: „Волният народец“; „Шапка пълна с небе“; „Зимоковецът“; „В черно като полунощ“; „Овчарската корона“.

Остроумието и хуморът на сър Тери Пратчет майсторски ще завладеят вниманието на читателите с книгите от поредицата „Магьосници“ и няма да го пуснат дълго време след това.

—————————————————————

За автора:

ТЕРИ ПРАТЧЕТ е един от най-успешните съвременни писатели. Най-известен е със серията си от комични фентъзи романи за света на Диска. Книгите му са продадени в над 100 милиона екземпляра по света и са преведени на над 37 езика. Пратчет е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен чуждестранен автор в САЩ. Много от историите му са адаптирани за екран и той самият е носител на множество отличия и награди. През 2001 г. печели медала „Карнеги“ за романа си „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“. Пратчет е офицер на Британската империя от 1998 г. и през 2009 г. получава рицарско звание заради приноса си към литературата.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x