Remorse: The List – Ревю за Nintendo Switch

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Улиците са тъмни, всеки ъгъл представлява заплаха и проблемите никога не са твърде далеч. В малкото унгарско градче Хидегпуста няма истинска безопасност. Изчистете каквото можете, контролирайте паниката си и дръжте мозъка си активен, ако искате да избягате от кошмара в себе си. Remorse: The List е психологически хорър, разработен от опитни фенове на ужасите, модери, които знаят какъв ужас харесват и създават модификации, изпълняващи тази задача повече от десетилетие. Това е четвъртата поредица от донякъде свързани хорър игри, които показват последователен разказ – плод на въображението на разработчик с ясна визия.  

Стилът е половината от битката в игрите на ужасите от този калибър – колко интресен и луд може да бъде всеки враг. Битката не е нито бомбастична, нито шумна, а вместо това е внимателно обмисляне на наличните ресурси и цялостна стратегия. Ще трябва да убиете всеки враг – това не е стелт хорър – но изборът на правилните инструменти и време за използване на ценните боеприпаси е от съществено значение за оцеляването. Играта страшно много ми напомня на хорър мода за Half LIfe.

Всяка една част от тази игра доста ми пролича на мод за Half Life. От враговете до бойната система и атмосферата, което не е лошо, защото Half Life е една от най – добрите игри за всички времена, макар и доста стара.

Remorse: The List е класическа игра на ужасите за оцеляване, в която играчът трябва да разбере какво се случва в малкото унгарско градче Hidegpuszta и единствената ви следа е списък, който няма особен смисъл. Изследването на всяко кътче на това място ще бъде ключът към разкриването на неговите тайни и излизането ви жив оттам. Изследвайте голям и обширен свят, изпълнен с невъобразими ужаси, докато се защитавате с оскъдни налични средства. Управлявайте внимателно ресурсите си с ограничения размер на инвентара си и се възползвайте от всичко, което е на ваше разположение, за да оцелеете.

Както при всяка игра на ужасите за оцеляване, управлението на инвентара в Remorse: The List ще бъде ключът към вашия успех. Ще намерите предмети както с един, така и с двоен слот от различни видове, включително оръжия, комплекти за първа помощ и, разбира се, също така важните елементи от пъзела, които ще ви трябват, за да напреднете. Говорейки за оръжия… можете да очаквате битката да бъде разнообразна и забавна, тъй като ще можете да избирате от арсенал от огнестрелни и меле оръжия.

Можете да очаквате историята на Remorse: The List да бъде едновременно задълбочена и потапяща. Докато мистериите се разплитат, сюжетът ще се разшири чрез видеокасети и гласови записи сред други вълнуващи улики, които ще се представят по пътя.

  Играта много ми хареса и получава оценка 5/6 от PcMania.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x