This War of Mine е част от постоянната колекция на Музея за модерно изкуство в Ню Йорк

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

1 bit Studios обявиха, че This War of Mine постигна още едно огромно постижение.

Най-продаваната игра, която разказва за ужасната съдба на цивилни по време на войната, зае желаното място в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк като част от изложбата Never Alone: ​​​​Video Games and Other Interactive Design, която ще бъде достъпна до месец юли 2023 г.

„Never Alone има за цел да ни помогне да разберем видеоигрите като едно цяло, съставено от различните части, инструменти и методи, които дизайнерите използват, за да оформят изживяването ни с игрите“, казва Пол Галоуей, специалист по колекциите в отдела по архитектура и дизайн в MoMA. „Много се говори за това, че игрите са забавни, но мисля, че броят на игрите, които изискват повече от играчите, непрекъснато нараства. Когато играх This War of Mine, бях тъжен, страхувах се, бях много напрегнат и в крайна сметка моето разбиране за това какво означава да играеш във военно пространство се промени много.“

Музея за модерно изкуство в Ню Йорк

This War of Mine беше придобита от MoMA през 2012 г., заедно с 35 други видео игри, като част от постоянната колекция на музея. Това позволява на музея да изучава, съхранява и излага видео игри като част от своята колекция от архитектура и дизайн. От септември 2022 г. играта също е част от War Games, изложба, посветена на посланията на конфликта, предадени от игри с военна тематика, в Imperial War Museum в Лондон.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x