Land of Vikings – Ревю за РС

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Land of Vikings е стратегическа игра за оцеляване, която много напомня на Banished, друга първокачествена стратегическа игра за оцеляване.

Land of the Vikings ви дава възможност да водите племето си до други забранени земи, опитвайки се да създадете селище, като същевременно се справяте с всякакви препятствия по пътя, като сурови зими и липса на храна.

Играта беше пусната за ранен достъп на 8 ноември и бях развълнуван да проверя докъде e стигнала през последните няколко месеца. В този скандинавски градостроител вие сте всемогъщият и мъдър ярл, натоварен да изгражда, осигурява и защитава вашата малка група викинги. Ако имате късмет, може да оцелеете през бруталните зими и да процъфтявате, за да станете проспериращо село.

Въпреки че тази игра е глътка свеж въздух в жанра, трябва да отбележа, какво наистина прави тази игра забележителна: няма мрежа, така че можете да построите всичко във вашето село под всякакъв ъгъл и това прави играта за изграждане на град много по-забавна, когато няма ограничения.

Тази свобода включва други аспекти на играта като изграждане на пътища. Можете да ги извивате и тъчете във вашия град, както пожелаете.

Системата за отглеждане работи по същия начин. Не е нужно да спускате квадратна ферма, можете да персонализирате картата си и да поставите нещата, както сметнете за добре, така че да не губите място. Дърветата също израстват отново доста бързо, стига да не бъдат застроени.

Друг акцент в тази фантастична игра е, че събирането на ресурси е лесно. Мишката ви се превръща в маркер, с който просто метете върху дървета или скали, които вашите селяни ще съберат. Вашите ловци и събирачи автоматично ще извлекат собствените си ресурси, ако бъдат поставени в подходящата зона без намеса, стига да обърнете внимание на процента на конкретния ресурс, когато поставяте сградата. Опитайте се да го получите възможно най-близо до 100% за максимална ефективност.

Първото ми изиграване се обърка ужасно, защото не разбрах колко задълбочени бяха типажите на викингите. Всеки човек има своите силни и слаби страни и някои очевидно са подходящи за определени работни места повече от други.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, което аз успях да пропусна първия път, е разстоянието от дома им до работата. Вашите викинги много бързо ще се почувстват уморени и дори тъжни, ако трябва да ходят твърде далеч от къщата си, за да стигнат до работа.

След като разберете всичко това, управлението на вашето село ще е супер лесно.

Трябва също така да следите внимателно сезоните и винаги да сте подготвени за зимата, която е абсолютно брутална. Вашите култури няма да растат през зимата, така че трябва да сте сигурни, че имате достатъчно хляб. Ако развиете селото си твърде бързо, скоро ще останете без така необходимата храна. Изградете навес за дърва отрано, за да съберете трупи за огъня. Това определено е балансиращ акт през тази първа година, но открих, че след като преодолях първата зима и знаех какво да очаквам следващата година, беше много по-лесно.

ВИНАГИ планирайте зимата, ще ви срита задника, ако не го направите!

Досега съм много впечатлен от Land of the Vikings и нямам търпение да видя как серазвива тази игра и по-натам. Играта получава оценка 5/6 от PСMania.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x