Inkulinati идва на 31.01.2023

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Inkulinati е походова тактическа игра, в която контролирате художник, който рисува и вдъхва живот на героите.

Inkulinati идва в Steam, GoG, Xbox Game Preview for Xbox One & Xbox Series S | X, Xbox Game Pass, PC Game Pass, Nintendo на 31.01.2023 г.

Играта предоставя възможност да рисувате странни същества на страниците на древни ръкописи и да ги изпращате в битка. По същество това е просто смъртен мач по походов начин, но направен в карикатурен стил, а арт стилът е вдъхновен от реални рисунки от Средновековието.

Оказва се, че 700-годишното изкуство е доста добро за игра под формата на 2D битки. Битките са много прости, но за да ги овладеете напълно, ще трябва да положите усилия. Както се казва, „лесно за започване, но трудно за овладяване“. И въпреки това няма особено сложна механика, лесно е да я разберете дори без обучение. Ето това ми харесва в Inkulinati – тя не се опитва да се изтъкне и няма бъркотия. Всяка единица, която контролирате, има множество способности и малко движение. И това прави всяко решение важно. Момчетата от Yaza Games определено знаят как да правят походови тактики и това се харесва не само на сериозни играчи, но и на случайни играчи, които просто обичат този жанр.

В играта има доста странна менажерия, която трябва да управляваме. Охлюви, зайци с копия и мечове. Въоръжените кучета не са по-лоши. И всички тези герои отиват в битка с едно махване на ръката ви. Имате определено количество мастило във всяка битка. Веднага щом битката започне, мастилените петна оцветяват бойното поле. Ако поставите същества над тях, след битката (ако оцелеят), играчът получава допълнително мастило. Това веднага ви принуждава да планирате как да получите повече мастило и в същото време да не съсипете армията. Бихте ли рискували отряда си за допълнителни боеприпаси?

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x