Huawei Mate 50 Pro – поглед в бъдещето на фотографията

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Tech | 0 Comments | 31 окт. 2022
Снимка: Huawei

Помните ли, че преди години съществуваше понятието “камерафон” – телефон, който е направен с акцент въврху камерата и качеството на снимките? Да, то съществува и днес, макар до голяма степен да е изгубило съдържанието си, защото всеки смартфон има достатъчно добра камера, за да обезсмисли купуването на фотоапарат под професионалния клас. Но трябва да признаем, че много вода е изтекла от излизането на първия камерафон – Kyocera Visual Phone VP-210 през 1999 година. Днес можем да хвърлим поглед директно в бъдещето на мобилната фотография, благодарение на представения тоиз месец у нас Huawei Mate 50 Pro – смартофон с акцент върху мобилната фотография, оборудван с 50-мегапикселова XMAGE камера.

Ако отново се върнем към спомените от миналото, помните ли основното предимство на фотоапаратите пред камерафоните? Възможността за ръчни настройки! Това което отличаваше професионалиста от любителя, и което отваряше вратите към творчески измерения, непознати за автоматичния софтуер. Е, Huawei Mate 50 Pro променя това с първата в света 10-степенна механична бленда, която позволява на потребителите настройки от F1,4 до F4.0 в зависимост от това дали желаят да изолират обекта от околния фон или пък остро изображение с по-голяма дълбочина на фокуса.

Снимка: gsmarena.com

Телефонът е обоурдван с телефото модул, предлагащ еквивалент на 90мм. фокусно разстояние, което го прави удобен за заснемане както на (не прекалено) отдалечени предмети, така и на портрети с прятно изолиране на фона. От друга страна 13-мегапикселната ултраширокоъгълна камера дава възможност за снимане на ефектни макро снимки. За селфита пък телефонът е оборудван с 13-мегапикселна предна камера с еквивалентен на 18мм. обектив.

Освен всичко това телефонът предлага 6,74-инчовия извит OLED дисплей, процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 4G, и 8 GB оперативна памет. Батерията е 4700 mAh, като поддържа 66W бързо зареждане с кабел и до 50W безжично.

Телефонът се предлага в мрежата на А1 на цена от 85,99 лв. на месец или 1 789,99 лв. в брой с план Unlimited Ultra.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x