Grid Force: Mask Of The Goddess – Ревю

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Смъртта е нещо доста често срещано в игрите и Grid Force не прави изключение. Играта започва с това, как Дона се събужда след скорошната си „смърт“, докато се възстановява от неуспешен опит да свали богините и да коригира бъдещето на вселените.

Grid Force е тактическа ролева игра, която успява да изглежда като впечатляваща стратегия. Вие контролирате екип от герои, сменяйки ги, докато се плъзгате по мрежата, атакувайки, избягвайки и отклонявайки се от опасността. Всеки от вашите герои се движи из мрежата по един и същи начин, но всеки от тях има различни оръжия, специални движения, скорости на атака и статистики.

Grid Force е доста трудна и динамична, но ви дава достатъчно време, за да свикнете с контролите и интензивността. Интересното за тази игра е, че някои от частите на историята са ръчно нарисувани и наистина изглеждат много добре. Създателите й не са искали тя да изглежда реалистично, а по скоро да представи детайлно нарисувана картина. Можете също така да отключвате различни герои, които да ви помогнат да победите богините.

Много ми харесва как работи боевата система. Геройчетата имат бар за живот, както и бар за специалните им атаки. Когато един герой се измори трябва да го оставите да си почине, за да се презареди. Може би любимата ми част беше механиката, която ви позволява да отразявате атаките и да го връщате в опонента. Битките с босовете също са интересни, защото са страшно динамични, което лично на мен ми допада. Също така играта ви дава огромни бонуси, ако създадете вашия екип от герои, владеещи различни елементи и специалности. Grid Force предоставя богат избор на играчи и разнообразие в начина, по който играете и напредвате.  Докато напредвате през всеки от уникалните светове на играта, има разклоняващи се пътища, които можете да поемете и в зависимост от избора, който правите, и героите, които сте отключили историята се променя.

Не съм впечатлен обаче от начина, по който историята се разказва. Звучи все едно е записана на лаптопа на шестокласник в мазето на родителите му. Освен разказването на историята, другите основни недостатъци са предимно технически проблеми, като случайни проблеми със звука и видеото. Играта също страда от някои грайнд моменти, когато се опитвате да изравните вашите герои. Често ще трябва да преигравате нива, за да получите правилните точки или в противен случай играта бързо преминава от желано предизвикателство към повтаряща се задача.

Въпреки тези проблеми, Grid Force предоставя успешен жанров миш-маш със страхотен екшън и дълбока ролева механика. Мултикултурните влияния създават интересен свят, който ми допада. Играта получава оценка 4.5 от PCMania. Ако успеете да я хванете на добро намаление си заслужава да я пробвате.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x